Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google bevestigt bestaan open platform Android Pay

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 17:24 CategorieAndroid

Google heeft officieel naar buiten gebracht dat het bedrijf werkt aan Android Pay: een open betaalplatform voor Android. Het open karakter zorgt ervoor dat third-party-partijen de dienst gemakkelijk kunnen integreren.

Google werkt aan Android Pay

Nadat Samsung bekendmaakte aanstaande zomer Samsung Pay te willen introduceren in Noord-Amerika, kon Google niet meer uitblijven. Maandagmiddag maakt de zoekmachinegigant dan ook officieel bekend te werken aan Android Pay, waar we vorige week al iets over te horen kregen. Dat maakt Googles Sundar Pichai bekend tijdens MCW 2015. Android Pay wordt niet omschreven als een product, maar meer als een platform (letterlijke benaming: api-laag) waar andere bedrijven bovenop kunnen bouwen.

Pichai omschrijft het platform verder als beveiligd, waar je zowel in fysieke winkels als in apps mee kunt betalen. In zijn eigen woorden:

We are doing it in a way in which anybody else can build a payments service on top of Android. So, in places like China and Africa we hope that people will use Android Pay to build innovative services.

Pichai gaf jammer genoeg verder weinig details omtrent de dienst, maar weten in elk geval dat Android Pay werkt met nfc-technologie en dat er later mogelijk andere vormen van betaling worden ondersteund. Wellicht houdt dit ook in dat je straks kunt betalen met een vingerafdruk, mits er een scanner aanwezig is natuurlijk, zoals dat kan met Apple Pay.

Verder gaf Pichai aan dat Google Wallet niet ophoudt bestaan en zelfs gaan samenwerken met Android Pay. Ook gaf de beste man aan dat Google en Samsung verschillende agenda’s hebben wat hun betaalsystemen betreft, maar dat er straks wel gekeken wordt hoe de één de ander kan ondersteunen. Dat betekent voor nu dat we voorlopig nog met een hoop vragen over de werking zitten, maar het is in elk geval duidelijk dat Google ook het proces van mobiele betalingen in handen wil krijgen – ook dat is namelijk waardevolle data.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.