Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt Agenda app naar iOS

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2015, 12:01 CategorieApplicaties

Google heeft de Google Agenda app uitgebracht voor iOS. Helaas werkt de applicatie nog niet op het grotere scherm van de iPad, maar je kunt de app al wel gebruiken op de iPhone 6 Plus, Apples eerste phablet.

Google Agenda app beschikbaar op iOS

Eind vorig jaar presenteerde Google de nieuwe Agenda-applicatie voor Android-gebruikers. Destijds werd meteen beloofd dat de app ook op iOS zou worden uitgebracht, met alle features waar de nieuwe app inmiddels om bekend staat. Dat betekent dat je nu ook van het Material Design kunt genieten, geïntroduceerd met Android 5.0, en functies zoals evenement inladen vanuit Gmail. Je kunt de app via de downloadlink onderaan dit bericht vinden en installeren op je iPhone 6 Plus. Hij is nog niet geoptimaliseerd voor iPad.

Op eerder vrijgegeven plaatjes is te zien dat Google Calendar precies hetzelfde gaat werken als op Android. Zo is het mogelijk om op de bovenste helft van het scherm de volledige maand te hebben staan, terwijl je aan de onderkant je dagelijkse taken en afspraken ziet. Zo zie je dus in één oogopslag wanneer je wat te doen hebt en wanneer je op een datum tapt, wat je dan precies moet doen. Dagen waarop je een afspraak of taak hebt ingepland, krijgen een cirkeltje om het cijfertje heen, zodat het duidelijk is dat op die dag iets gebeurt.

In het menu aan de linkerkant, die je met een swipe tevoorschijn haalt, zien we een interactieve checklist. Daar kun je direct aanvinken welke informatie je wil zien, op basis van de kalanders die je zelf hebt toegevoegd – inclusief de kleuren die je voor die agenda’s gekozen hebt. Verder heeft Google een hoop kleine dingen aangepast. Bovendien heb je de mogelijkheid om ook informatie van Microsoft Exchange en iCloud te synchroniseren met de verbeterde Gmail-app op iOS. Onduidelijk is wanneer hij geoptimaliseerd wordt voor iPad.

  • Google Agenda
  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.