Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert Android 5.1 officieel

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2015, 8:45 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat het officieel Android 5.1 lanceert voor iedereen. Eerst zijn de Nexus-apparaten natuurlijk aan de beurt. Wanneer de andere fabrikanten met de update komen, is nog niet bekendgemaakt.

Android 5.1: houd je tablet in de gaten

Google heeft vandaag officieel de update naar Android 5.1 aangekondigd. De update, die eerder enkel verscheen op de apparaten met Android One geïnstalleerd, brengt een aantal veranderingen en verbeteringen met zich mee. Helaas is het nog niet duidelijk of we ook voorgoed af zijn van die nare geheugenproblemen: een Android-smartphone of -tablet met Android 5.0 of Android 5.0.1 erop kan nog wel eens zomaar apps afsluiten, zonder dat de gebruiker daar invloed op heeft. Google rept er echter geen woord over in zijn blog.

De update naar Android 5.1 lijkt ons voornamelijk handig voor smartphones en phablets, aangezien het zich voornamelijk concentreert op het gemakkelijk en beter maken van het bellen. Als eerste ondersteunt Android 5.1 nu direct meerdere sim-kaarten. Sommige smartphones en phablets hebben ruimte voor meerdere van die kaarten, maar zonder goede softwarematige ondersteuning werkt het nooit proper. Daarnaast is het nu mogelijk in hd te bellen: maar dat kan alleen wanneer je belt met een toestel met en naar een toestel met Android 5.1.

Google introduceert ook Device Protection. Deze feature zorgt ervoor dat een verloren en gestolen Android-apparaat gesloten blijft totdat de originele eigenaar in zijn Google-account inlogt. Net zoals het werkt bij Apple, werkt deze feature zelfs wanneer de dief de telefoon naar de fabrieksinstellingen terugbrengt. Tevens zijn er updates voor de verschillende knoppen in het snelle menu en kun je een aantal prestatieverbeteringen verwachten. Voor meer info over Android 5.1, verwijzen we je graag door naar ons nieuwsoverzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.