Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert online Google Store

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2015, 10:43 CategorieAndroid

Google heeft een nieuwe online winkel gelanceerd, genaamd de Google Store. In deze online winkel koop je allerlei Google-apparaten, die het bedrijf uit Californië in samenwerking heeft gemaakt met andere bedrijven.

Koop voortaan je apparaten in de Google Store

Google heeft een nieuwe online winkel gelanceerd: de Google Store. Het bedrijf uit Californië wil deze plek op het internet gebruiken om zo’n beetje alles Google te verkopen, bijvoorbeeld de onlangs uitgebrachte phablet Nexus 6 of de Nexus 9-tablet. Wanneer je een apparaat via de Google Store bestelt, dan krijg je daarna een e-mailbericht met daarin de aangegeven tijd waarop je bestelling het magazijn verlaat. Google geeft aan dat het meestal één of twee werkdagen duurt voordat dat het geval is. Je pakket komt daarna vrij rap aan.

Op moment van schrijven staat er nog niet veel in de Nederlandse Google Store. Naast de eerder genoemde Nexus 6 en Nexus 9, vind je er ook Android Wear-apparaten, zoals de Moto 360, en de Google Chromecast. Wanneer je in het bezit bent van een Chromecast, dan kun je media versturen van je tablet, naar je televisie. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de Chromecast in een hdmi-poort van je tv stoppen, de media te selecteren op de tablet en rechts bovenin aangeven dat je die media wil afspelen op het veel grotere scherm van je televisie.

Behalve het kleine assortiment heeft de website momenteel ook een ander groot nadeel: je kunt er alleen je producten bestellen wanneer je in het bezit bent van een creditcard. Opties om te betalen met PayPal (wat één van de meest populaire online betaalopties is ter wereld) of de ouderwetse acceptgiro bestaan nu (nog?) niet. Wat eigenlijk behoorlijk vreemd is, aangezien je wel apps kunt kopen uit de Google Play Store met een PayPal-account. Hopelijk verandert dit nog in de toekomst. De Google Store kun je via deze link bezoeken.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.