Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google levert binnenkort open Google Now-api aan

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2015, 11:43 CategorieAndroid

Binnenkort is het voor andere ontwikkelaars dan Google ook mogelijk gebruik te maken van de api van de digitale assistent Google Now. Google Now kun je vergelijken met diensten als Siri, van Apple, en Cortana, van Microsoft.

Google Now wordt beschikbaar voor third-party devs

Binnenkort vindt er een belangrijke verandering plaats voor Google Now. Tijdens het jaarlijkse evenement SXSW, dat gehouden worden in Noord-Amerika, liet Googles productmanager van Google Now, Aparna Chennapragada, weten dat het binnenkort voor third-party developers mogelijk is samen te werken met de digitale assistent, dankzij de vernieuwde api. Api’s zijn een belangrijk onderdeel binnen Android, omdat het apps in staat stelt met andere apps of functies binnen de hardware te communiceren, dankzij dezelfde basis.

Wanneer die third-party devs ook daadwerkelijk de api integreren in hun eigen apps, dat betekent dat het straks voor Google Now mogelijk is om ook die applicaties mee te nemen in zoekopdrachten, bijvoorbeeld. Je krijgt dan niet alleen informatie uit Google-apps te zien. Op basis van allerlei nieuwe informatie, kan het dus zijn dat Google andere zoekresultaten weergeeft, omdat het bedrijf dan nog meer over je te weten is gekomen. Het let daarbij vooral op individuele patronen die gebruikers vertonen bij het gebruiken van die applicaties.

Heb je een Nexus-tablet in huis, zoals de Nexus 9? Dan ben ongetwijfeld bekend met de Google Now Launcher. Deze staat namelijk als standaard ingesteld op elk Nexus-apparaat. De Google Now Launcher is voor degene die op zoek is naar een schone Android-ervaring, zonder al te veel toeters en bellen. Het werkt allemaal lekker snel en simpel en dat heeft alles te maken met het basale, maar zeker niet lelijke uiterlijk. Binnen no-time start je de apps op die voor jou belangrijk zijn en heb je de widgets op je homescreen die je het liefste ziet.

Lees hier meer over vijf toffe Android-launchers voor je tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.