Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lost sync-problemen op in Android 5.1

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2015, 11:06 CategorieAndroid

Hoewel Android 5.0 voornamelijk goede dingen teweeg gebracht heeft, gingen er ook dingen fout. Zoals bijvoorbeeld data synchroniseren. Met de update naar Android 5.1, moet dit probleem echter verholpen zijn.

Syncen kan weer handmatig in Android 5.1

Mocht je, net als wij, eind vorig jaar ineens tegen het probleem aanlopen dat data handmatig synchroniseren op je Android-apparaat niet meer lukt, sinds de upgrade naar Android 5.0 Lollipop? Dan ben je wellicht blij om te horen dat dit probleem definitief is aangepakt met de release van Android 5.1, waar we in Nederland nog op moeten wachten. Wanneer we de update hier ontvangen, is nog niet bekendgemaakt. Maar wanneer het zover is, kunnen we in elk geval data weer handmatig synchroniseren: wat en waar we maar willen.

Waar het precies aan lag? Geen idee. Wanneer je nu naar Instellingen > Accounts > (en dan bijvoorbeeld) Google gaat, dan kun je rechts bovenin op die drie puntjes tappen. Doe je dat, dan staat daar meestal de optie om direct je data tussen alle platformen te synchroniseren, wanneer je dat nog niet automatisch doet. Maar sommige gebruikers, waaronder wij, hebben inmiddels opgemerkt dat handmatig synchroniseren niet mogelijk is, omdat de optie verdwenen is. Er staat nu dat je het syncen kunt annuleren, maar er verandert niets na het tappen.

Het kan overigens zo zijn dat sommige tablets hier helemaal geen last van hebben gehad óf dat de problemen al waren opgelost met de introductie van Android 5.0.1, maar dat is dus helaas niet voor iedereen het geval. Google is vorige week begonnen met het uitrollen van Android 5.1 voor alle Android-smartphones en -tablets. Daarmee bedoelen we dat het nieuwe Lollipop eerst in Azië werd gelanceerd met de Android One-smartphone en nu dus voor iedereen beschikbaar komt, met als eerste natuurlijk de Nexus-eigenaars.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.