Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt tablet voor Ebola-bestrijders

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2015, 12:47 CategorieAndroid

Google heeft een tablet ontwikkeld die schoongemaakt kan worden in chloride, voor gebieden waar Ebola bestreden wordt.

Ebola

De strijd tegen Ebola gaat nog steeds door, ook al horen we er misschien niet zoveel meer over op het nieuws. De doktoren die in West-Afrika werken moeten dikke pakken, handschoenen en maskers dragen, terwijl het daar vaak warmer dan dertig graden is. Dat is al moeilijk, maar heb je er wel eens over nagedacht hoe ze alles noteren? Doktoeren moeten de informatie van de patiënten opschrijven, naar de rand van de behandelkamer lopen, en de informatie naar hun collega’s schreeuwen, die het vervolgens opschrijven. Daarna moet het papier dat de dokter gebruikte onmiddellijk vernietigd worden, om te voorkomen dat nog meer mensen met ebola besmet raken. Dat is natuurlijk enorm omslachtig, maar het leek de beste oplossing die mogelijk was. Google gaat daar nu verandering in brengen, met een speciale tablet die gewassen kan worden in chloride.

atGoogle.org

Wired sprak met een dokter van Artsen Zonder Grenzen, die met het idee kwam. Hij werkt in één van de vele medische faciliteiten in West-Afrika waar elke dag met veel risico Ebola bestreden wordt. Hij vroeg één van zijn collega’s of er geen betere manier was om alle informatie op te schrijven. Zijn collega vroeg de ontwikkelaars van atGoogle.org, Google’s liefdadigheids-tak, of zij een oplossing konden ontwikkelen.

Google wist er wel raad mee, en ontwikkelde een draadloze tablet, “ingepakt” met polycarbonaat, een duurzame polymeer. Hierdoor kan de tablet gebruikt worden in hoge temperaturen,en kan het apparaat gemakkelijk tegen een stootje. Maar het meest handige is misschien nog wel het feit dat de tablet gewoon in chloride gewassen kan worden, waarna de tablet gewoon ook buiten de faciliteiten gebruikt kan worden. De software en hardware van de tablet wordt binnenkort open-source gemaakt, zodat het gebruikt kan worden om meer ziektes te bestrijden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.