Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google past design Inbox aan en geeft de app meer functies

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2015, 11:02 CategorieAndroid

Google heeft de Inbox-applicatie voor Android voorzien van een update. Het design is lichtelijk aangepast en er zijn enkele features toegevoegd. De update is nog niet live, maar je kunt het bestand wel alvast downloaden.

Inbox by Gmail krijgt steeds meer functies

Google heeft een nieuw .apk-bestand vrijgegeven met daarin een update voor Inbox by Gmail. Wanneer je dit bestand downloadt, dan kan via deze link, en je hebt de update geïnstalleerd, dan zal je ongetwijfeld meteen opvallen dat het hamburgermenu lichtelijk is aangepast. Zo loopt dat menu nu helemaal door tot aan de bovenkant van het scherm (over de statusbalk heen) en heeft Google de icoontjes aangepast, zodat ze meer binnen de richtlijnen van Android 5.0 Lollipop vallen. Ze zijn wat breder en dunner gemaakt.

Niet alle veranderingen zijn cosmetisch. Zo kun je nu per account instellen welk geluidje je wil horen voor inkomende berichten. Dat kun je ook doen voor de verschillende type berichten binnen een account. Voorheen kon je slechts aangeven of je wel of geen geluidje wilde horen. Dit .apk-bestand geeft verder ook een kijkje in de toekomst van de app. Zo is het straks waarschijnlijk mogelijk om snelkoppelingen op je homescreen te plaatsen voor het aanmaken van een nieuw bericht of een nieuwe herinnering, zodat je de app niet hoeft op te starten.

Daarnaast komen er ook nieuwe Snooze-instellingen aan. Momenteel moet je per bericht instellen tot wanneer je hem niet meer wil zien, maar wat nu als je dat achter elkaar voor een aantal berichten moet doen, die op dezelfde dag en hetzelfde uur moeten terugkomen? Wanneer is nog niet bekend, maar Inbox introduceert op een later moment presets voor je snooze-mogelijkheden, waardoor je dat soort zaken sneller kunt regelen. De update zal elk moment live gaan in de Play Store, maar voor nu kun je de bovenstaande link gebruiken.

  • Inbox by Gmail
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.