Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Books staat vol malware en oplichterij

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2015, 12:19 CategorieAndroid

In de boekenafdeling van Google Play staat helaas een enorm aantal malafide boeken, die alleen maar malware aanbieden. Wanneer je zo’n boek downloadt, dan haal je in feite enkel oplichterij in huis.

Pas op voor oplichterij in Google Play Books

Hopelijk kom je er nooit mee in aanraking, maar voor hetzelfde geldt ben je er al slachtoffer van geworden: malware en andere vormen van oplichterij in de boekenafdeling van de Google Play Store. In Google Play Books zijn namelijk talloze, zogenaamde uitgevers te vinden die claimen boeken aan te bieden met daarin .apk-bestanden die gekraakt zijn (waarmee je games en apps gratis kunt downloaden en gebruiken). Die bestanden bevatten tevens allerlei leuke extra’s die een spel gemakkelijker moeten maken. Je hoeft alleen maar de stappen te volgen.

Nu haalt Google vaak wel snel de malafide producten uit de Google Play Store, maar soms pas wanneer er meerdere malen op gewezen wordt. Google Play is een open platform waar in principe iedereen iets op kan gooien – Google checkt achteraf pas wat precies. Dat Google Play Books nu vol malware staat is een groot probleem: niet alleen voor de consument, die zowel zijn computer, tablets als smartphone hiermee in gevaar brengt, maar ook voor de schrijvers die afhankelijk zijn van boekverkopen binnen het platformen. Het ondermijnt het succes.

Je komt de boeken tegen wanneer je op een gewone wijze zoekt naar bepaalde, meestal populaire games en apps. Als er ergens staat dat je via dat boek een game gratis kunt downloaden, inclusief een aantal perks, trap er dan niet in. In die boeken, van slechts enkele pagina’s staan namelijk allerlei links naar websites die vervolgens ongewenste programma’s op je computer en tablet zetten. Hopelijk ontdekt Google zelf ook snel deze vorm van oplichterij, zodat we gewoon weer door de catalogus kunnen bladeren zonder bang te hoeven zijn voor malware.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.