Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google updatet Chrome niet meer voor Android 4.0

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2015, 12:04 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf voortaan geen updates meer gaat vrijgeven voor Google Chrome op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Google Chrome-versie 42 zal de laatste zijn die updates brengt naar ICS.

Geen updates meer voor Chrome op Android 4.0

Google heeft woensdagochtend bekendgemaakt dat het voortaan geen updates meer uitbrengt voor de Google Chrome-browser op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het is niet zo dat de browser straks helemaal niet meer werkt op je tablet met ICS als OS, maar het betekent wel dat Google de ontwikkeling voor nieuwe features heeft stopgezet. Wanneer Chrome-versie 42 medio april verschijnt, krijgt die nog wel wat beveiligingsupdates, maar op het moment dat nummer 43 verschijnt, in mei, dan houdt ook dat op.

De kans is echter klein dat je hier wat van merkt. Volgens de laatste Android-distributiecijfers draait momenteel 5,9 procent van alle Android-apparaten nog maar op Ice Cream Sandwich en zag Google het gebruik van Google Chrome op die versie van het OS met dertig procent dalen. Meer dan tachtig procent van alle Android-apparaten met toegang tot Google Play draait moment op Android 4.1 of hoger. Er zijn ook nog Android devices die Android 2.3 of lager hebben draaien, maar daar werkte Google Chrome toch al niet op.

In het verleden heeft Google door een aantal hoepels moeten springen om alsnog Google Chrome op Android 4.0 te laten draaien. Dat levert een hoop extra regels aan code op, die op hun beurt zorgen voor nodeloze prestatieverminderingen. Het kost Google tevens waardevolle ontwikkelingstijd om de browser zo breed te ondersteunen. Dit vindt Google hét moment om de ontwikkeling stop te zetten, in elk geval. Het aantal gebruikers van Chrome op Ice Cream Sandwich is inmiddels klein genoeg die verandering door te voeren.

  • Chrome-browser
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.