Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review Alcatel Pixi 3-tablets en Idol 3-phablet

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2015, 11:02 CategorieAndroid

Alcatel wil dit jaar Nederland gaan veroveren en doet dit met diverse nieuwe tablets en phablets. De fabrikant introduceert tijdens MWC 2015 onder meer twee Pixi 3-tablets en de Idol 3-phablet. Wij hebben kort met deze nieuwe toestellen kunnen spelen.

Alcatel Pixi 3 7

De Alcatel Pixi 3 7 is de tablet waar Alcatel het meeste van verwacht. Dit model komt dan ook in verschillende versies; een WiFi-only variant voor 69 euro, een 3G-versie voor 89 euro en een 4G-versie voor 129 euro. Dat zijn natuurlijk aantrekkelijke prijzen maar waarop heeft het bedrijf dan bezuinigd?

Alcatel-Pixi-3-7

Alledrie de versies beschikken over een 7-inch tft lcd-display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en daar gaat het eigenlijk al fout. Het display laat namelijk veel te wensen over, zowel qua helderheid als qua kijkhoeken en scherpte. Het scherm is zeer flets, kan niet opboksen tegen omgevingslicht en moet recht van voren bekeken worden. Maar, we moeten in acht nemen dat je er maar 69 euro voor hoeft te betalen. Als tablet voor de kinderen of erbij dus wellicht een optie. Als je ook onderweg (snel) wilt kunnen internetten dan is de 3G- of 4G-versie interessant.

Alcatel-Pixi-3-8-3

Qua prestaties is de Pixi 3 7 ook geen uitblinker, verre van zelf. Alleen de 4G-versie beschikt over Android 5.0 Lollipop aangezien dit model op een Snapdragon 210-processor draait en voorzien is van 1GB aan werkgeheugen (tegenover 512MB in de andere modellen). De andere versies beschikken over een MediaTek-processor met Android 4.4 KitKat. Helaas hebben we alleen deze laatste versies kunnen proberen en deze lieten ook te wensen over qua prestaties. De navigatie binnen Android had nogal eens last van lags en trage laadtijden, net als het opstarten van apps. Ook hier geldt dus weer; je krijgt wat je ervoor betaalt.

Alcatel-Pixi-3-7-2

De camera’s kunnen we heel kort bespreken; daar hoef je deze tablet niet voor te kopen. De kwaliteit hiervan is onder de maat. Het design is verre van bijzonder maar de Pixi 3 is netjes afgewerkt en ligt ondanks het relatief hoge gewicht prima in de hand. Positieve punten zijn verder de microSD-kaartlezer en de ondersteuning voor telefoongesprekken en gps in de 3G- en 4G-versies. Natuurlijk zijn WiFi en Bluetooth ook aanwezig.

Alcatel Pixi 3 8

De Alcatel Pixi 3 8 is een 8-inch tablet en komt maar in één variant op de markt; de 3G-versie. Deze versie draait op een dualcore-processor van MediaTek en wordt dus voorzien van Android 4.4 KitKat. Verder is er 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen aan boord. Het opslaggeheugen is uit te breiden met een microSD-kaart.

Over het display, wat wederom een tft lcd-display is, kunnen we nagenoeg hetzelfde zeggen als bij het 7-inch model. Het is nogal matig. Hoewel de resolutie van 1.280 bij 800 pixels iets hoger ligt komt het scherm nog steeds erg flets over, laten de kijkhoeken te wensen over en kan de helderheid niet hoog genoeg ingesteld worden. Wel is het scherm net een stapje beter dan op het 7-inch model, met name door het hogere contrast.

Alcatel-Pixi-3-8

De prestaties zijn ook iets beter, wellicht dankzij de 1GB aan werkgeheugen. Hierdoor laden apps wat sneller en gaat ook het multitasken een stuk vloeiender. Maar, binnen Android zijn nog steeds lags en haperingen te merken en het openen van websites vergt vaak nogal wat tijd. Een game-machine is het dus zeker niet.

Alcatel-Pixi-3-8

Qua design is er vrij weinig aan te merken op de Pixi 3 8. De tablet is netjes vormgegeven, is niet bijzonder slank of licht maar ligt goed in de hand, en plastic is het belangrijkste ingrediënt. Helaas is nog niet bekend wat we in Nederland voor de Pixi 3 8 moeten gaan betalen.

Alcatel Idol 3

Voor diegenen die liever een phablet dan een tablet kopen maar niet teveel uit willen geven is de Idol 3 wellicht een optie. Van dit model waren we meer onder de indruk dan van de Pixi 3-tablets, met name door het prima display en de goede prestaties.

Alcatel-Idol-3-3

De Alcatel OneTouch Idol 3 is een 5.5-inch phablet, voorzien van een full hd-resolutie en draaiend op een octacore-processor. De phablet is voorzien van Android 5.0 Lollipop, biedt toegang tot snel mobiel internet via 4G en is uitgerust met een 13 megapixel camera.

Het meest indrukwekkende aan de Idol 3 is de prijs- kwaliteitverhouding. Voor een prijs van 299 euro krijg je namelijk een rijkelijk uitgeruste phablet met een zeer goed display dat zelfs voorzien is van Technicolor Color Enhance-certificering, wat voor een betere weergave moet zorgen. Het toestel biedt een haarscherpe weergave en de kleuren komen natuurlijk en dynamisch over.

Alcatel-Idol-3

Ook qua prestaties doet de Idol 3 weinig onder voor duurdere concurrenten. De navigatie binnen Android verloopt zeer vloeiend, HD-content wordt soepel weergegeven en ook de wat grafische intensievere games worden zonder problemen afgespeeld. De octacore-processor doet samen met Lollipop zijn werk dus uitstekend.

Alcatel-Idol-3-2

Op het gebied van design laat Alcatel met dit model ook een goede indruk achter. De phablet heeft een premium uitstraling, ondanks het gebruik van plastic, en ligt dankzij compacte afmetingen erg goed in de hand. Daarbij zorgen de stereospeakers met JBL ClariFi voor een indrukwekkend goede audioweergave (voor een smartphone) en maakt de 13 megapixel camera bijzonder goede foto’s mogelijk. Een paar extra features die het benoemen waard zijn; de dual-sim-optie, en de mogelijkheid het scherm op elk gewenste manier te kantelen en te gebruiken.

  • Delen:
Alcatel Pixi 3 7
Android Lollipop (5.0)
Alcatel Pixi 3 8
Android KitKat (4.4)
Alcatel Idol 3 5.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.