Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review HP Pro Slate 8 en Pro Slate 12

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2015, 11:49 CategorieAndroid

We hebben deze week tijdens MWC 2015 verschillende nieuwe tablets van dichtbij bekeken maar er werden op de beurs ook tablets getoond die eerder dit jaar op de markt gebracht werden. HP bracht de nieuwe Pro Slate 8 en Pro Slate 12 mee naar Barcelona en wij hebben kort met beide tablets mogen spelen.

HP Pro Slate tablets

De HP Pro Slate 8 en Pro Slate 12 zijn de nieuwste Android tablets van de Amerikaanse fabrikant en zijn voornamelijk gericht op zakelijke gebruikers. De Pro Slate 12 heeft een formaat van 12,3-inch, terwijl de Pro Slate 8 7,9-inch groot is. Beide apparaten draaien op 2GB aan werkgeheugen en hebben een Snapdragon 800-processor aan boord. Het verschil tussen beide tablets is niet alleen de schermgrootte, ook het aantal pixels wijkt af. De Slate 8 krijgt een resolutie van 2048 bij 1536 pixels en de Slate 12 krijgt een resolutie van 1600 bij 1200 pixels, met een pixeldichtheid van 163 ppi.

HP-Pro-Slate-review-3

De tablets draaien op Android 4.4 KitKat en hebben standaard een aantal HP-applicaties aan boord. De fabrikant zet de apparaten neer als zakelijke tablets, omdat het een complete rits aan accessoires heeft klaarliggen. Ook werken de tablets met de HP Duet Pen, die handgeschreven teksten kan omzetten, van welke oppervlakte dan ook, naar de tablet. De Pro Slate 8 wordt inmiddels verkocht voor een verkoopprijs van 359 euro en Pro Slate 12 voor 499 euro.

Qua design zijn beide tablets niet bijzonder indrukwekkend. Het zijn niet de slankste of lichtste modellen maar er is dan ook vooral gedacht aan extra functies voor zakelijke gebruikers en maximaal gebruiksgemak. De speakers bevinden zich aan de voorzijde van de tablets, voor een optimale audio-ervaring, en beide tablets komen met een stevige behuizing die een premium look & feel meegekregen heeft.

HP-Pro-Slate-review-4

Het belangrijkste onderdeel van de tablets is de Duet Pen, een stylus die standaard meegeleverd wordt. Deze stylus kan alle handgeschreven teksten en tekeningen, bijvoorbeeld op een stuk papier, omzetten naar tekst en tekeningen op je tablet. De tablet moet hiervoor echter wel vlak liggen, links naast het oppervlak waarop getekend of geschreven wordt. Bij voorkeur wordt hiervoor de optionele cover met notitieblok gebruikt. De stylus werkt middels ultrasone geluiden waardoor tekst en tekeningen nauwkeurig digitaal overgezet worden. De tip van de pen kan omgedraaid worden; met een tip waarmee het scherm bediend kan worden en een tip die daadwerkelijk als pen fungeert wanneer je schrijft of tekent op een notitieblok.

HP-Pro-Slate-review-1

De stylus werkt bijzonder nauwkeurig en is ideaal voor diegenen die graag wat op papier zetten en dit digitaal willen opslaan. Het enige minpunt dat wij ervaren hebben is dat je onbewust de stylus snel gebruikt om het scherm even te bedienen en wanneer je de pen-tip niet omdraait kan dit je scherm beschadigen. Je moet dus de tip omdraaien of je vingers gebruiken.

De prestaties van de HP Pro Slate tablets laten weinig te wensen over, mede dankzij de krachtige Snapdragon0-processor en 2GB aan werkgeheugen. De navigatie binnen Android verloopt vloeiend en ook applicaties starten snel op. Helaas zijn de tablets vooralsnog niet voorzien van Android 5.0 Lollipop maar HP belooft een update in de toekomst.

HP-Pro-Slate-review-2

Alles bij elkaar genomen zijn de Pro Slate tablets indrukwekkende apparaten, met name door de bouwkwaliteit en de geavanceerde stylus. We zijn echter wel van mening dat je er het maximale pas uithaalt wanneer je de voor deze tablets ontwikkelde accessoires, met name de cover met het notitieblok, erbij aanschaft.

  • Delen:
HP Pro Slate 8
Android KitKat (4.4)
HP Pro Slate 12
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.