Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review Lenovo Tab 2 en Miix 300 tablets

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2015, 18:17 CategorieAndroid

Lenovo heeft tijdens MWC 2015 drie nieuwe tablets aangekondigd. Twee modellen die op Android draaien en een Windows 8 tablet. We hebben kort met alledrie de tablets kunnen spelen en geven je in dit artikel een eerste indruk.

Lenovo Tab 2 A10-70

De Lenovo Tab 2 A10-70 is de tablet met de betere specificaties. Dit 10.1-inch model beschikt over een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie en draait op een quadcore-processor van MediaTek. Ook komt de tablet met ondersteuning voor Dolby Atmos, iets dat met een compatibele hoofdtelefoon voor een aardig 3D-effect zorgt. Verder beschikt dit model over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 8 en 5 megapixel camera, WiFi en Bluetooth. De tablet draaide tijdens MWC nog op Android 4.4 maar Lenovo belooft een snelle update naar Android 5.0 Lollipop. Lenovo brengt zowel een WiFi- als een 4G-versie van dit model op de markt.

Lenovo-Tab-2-A10-1

Onze eerste indruk van de Lenovo Tab 2 A10-70 was prima. De tablet beschikt over een display met een hoge helderheid, een prima contrast en een voldoende hoge resolutie om alle media haarscherp weer te geven. Qua prestaties liet de tablet echter wat te wensen over, met hier en daar lags binnen Android en het spontaan crashen van apps. Dolby Atmos is een leuke feature maar zal voor de meeste gebruikers niet veel toegevoegde waarde bieden. Qua design zit het wel goed. Lenovo voorziet de tablet van een fris uiterlijk, met nieuwe kleuren en een strakke afwerking. De dunste of lichtste tablet is het niet maar voor 279 dollar hoef je dat ook niet te verwachten.

Lenovo-Tab-2-A10

Lenovo Tab 2 A8

De Lenovo Tab 2 A8 is met 8-inch iets kleiner en ook de resolutie ligt met 1.280 bij 800 pixels een stuk lager. Verder beschikt de tablet over een MediaTek-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz, komt er een WiFi- en een 4G-uitvoering op de markt en draait de tablet vanuit de winkel op Android 5.0 Lollipop. Ook is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, WiFi, Bluetooth en ondersteuning voor Dolby Atmos.

Lenovo-Tab-2-A8

Het display van de 8-inch variant is een stuk minder aantrekkelijk dan dat van de 10.1-inch versie, en dat komt niet alleen door de lagere resolutie. De helderheid is een stuk minder hoog in te stellen en het scherm komt nogal flets over. De prestaties zijn echter beter maar of dit dan door Android 5.0 Lollipop komt is ons niet duidelijk geworden. Dit model moet het immers doen met 1GB aan werkgeheugen minder. De speakers aan de voorzijde zorgen voor een goede audiokwaliteit en ook met het design is het goed gesteld. Lenovo kiest weer voor frisse kleuren en alle modellen zijn, ondanks het gebruik van plastic, netjes afgewerkt. Wederom is het niet de dunste of lichtste tablet maar voor 179 dollar krijg je een leuke 8-inch tablet, met een wat tegenvallend scherm.

Lenovo-Tab-2-A8-1

Lenovo Miix 300

De Lenovo Ideapad Miix 300 is een nieuwe goedkope Windows 8 tablet van de Chinese fabrikant. Dit model is voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait op een Intel Atom-processor. Verder beschikt de tablet over 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, WiFi, Bluetooth 4.0 en een batterijduur van 7 uur. De tablet is voorzien van Windows 8.1-software en komt met een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal.

Lenovo-Miix-300-3

Qua design heeft Lenovo het wederom goed voor elkaar want de Miix 300 beschikt over een achterzijde met een afwerking van geborsteld aluminium, wat de tablet een premium look & feel meegeeft. De voorzijde is compleet zwart en is zoals we gewend zijn van tablets. Met een gewicht van 369 gram ligt de tablet comfortabel in de hand en kun je hem ook met één hand redelijk goed gebruiken. Hoewel de resolutie van het scherm wat te wensen overlaat is er over de helderheid en het contrast weinig te klagen. De tablet biedt voldoende licht-output om in feller verlichte omgevingen te kunnen werken en kleuren komen natuurlijk en dynamisch over. Over de prestaties valt helaas nog weinig te zeggen maar kijkend naar vergelijkbare tablets met eenzelfde chip kunnen we stellen dat alles dat in de Windows Store te vinden is prima bruikbaar moet zijn. Voor de meeste programma’s in de desktopomgeving is echter vaak wat meer rekenkracht en werkgeheugen vereist. Maar, voor een prijs van 149 dollar mogen we niet veel klagen. Een abonnement op Office 365 kost je immers al snel 80 euro. Een leuk pakketje voor diegenen die een Windows tablet voor erbij zoeken.

Lenovo-Miix-300-2

Beschikbaarheid en prijzen

Het is helaas nog niet bekend wanneer de tablets naar Nederland komen en ook heeft Lenovo nog niet bekendgemaakt wat er in euro’s voor betaald moet worden.

  • Delen:
Lenovo Tab 2 A10-70
Android KitKat (4.4)
Lenovo Tab 2 A8
Android Lollipop (5.0)
Lenovo Ideapad Miix 300
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.