Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC werkt aan HTC One E9-phablet

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2015, 8:54 CategorieAndroid

De HTC One E9 wordt dunner dan de M9, krijgt een groter scherm en heeft een veel grotere resolutie, als we deze geruchten mogen geloven. Ook is er al een foto opgedoken van het apparaat.

HTC One E9: de nieuwe phablet van HTC

De Japanse fabrikant HTC heeft nog maar net zijn nieuwste smartphone-model, de One M9, getoond aan het grote publiek en ondertussen gonst het alweer van de geruchten van HTC werkt aan een phablet binnen de One-lijn: de HTC One E9. De TENAA, verantwoordelijkheid voor alle regelgeving met betrekking tot telecommunicatie in China, heeft de phablet al op de website staan, inclusief een foto. Uit die informatie is onder andere op te maken dat de HTC One E9 dunner gaat zijn dan de M9 en een groter scherm krijgt.

htc-e9

Verder is op de pagina te lezen dat de afmetingen van het apparaat 156.5×76.5×7.54 mm zijn, het scherm 5,5 inch groot is en de batterij een vermogen heeft van 2800mAh. Er is geen informatie terug te vinden over het gewicht van de phablet. Dit is niet de eerste dat we iets horen over de One E9. Eerder kwam namelijk al naar buiten dat het scherm op het apparaat een qhd-resolutie zou krijgen (2560 bij 1440 pixels). Ter vergelijking: de smartphone HTC One M9 heeft ‘slechts’ een full hd-resolutie (1920 bij 1080 pixels).

Daarnaast zijn er nog een aantal andere specs te vinden. De camera krijgt een 20 megapixels-variant, werkgeheugen van 3GB en 32GB intern geheugen, net zoals dat het geval is met de HTC One M9. Qua besturingssysteem mogen we Android 5.0 Lollipop verwachten. Wat hier allemaal van waar is, weten we pas zeker wanneer HTC officieel de aankondiging doet. Maar wanneer dergelijke informatie opduikt bij instanties als de TENAA of de FCC (in Noord-Amerika), dan kun je ervan uitgaan dat de informatie vaak klopt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.