Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei introduceert Kirin930 octacore 64 bit-processor

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2015, 12:12 CategorieHardware

De fabrikant Huawei heeft aangekondigd met een nieuwe processor op de markt te zullen komen: de Kirin930 octacore 64 bit-processor. De chipset zou in de nieuwe Huawei-smartphones en -tablets gebruikt kunnen worden.

Huawei maakt nieuwe processor

De smartphone- en tablet-fabrikant Huawei maakt al jaren zijn eigen chips voor zijn eigen apparaten. Vandaag kondigt Huawei een nieuwe processor aan, die we mogelijk gaan tegenkomen in de toekomstige smartphone- en tablet-modellen, zoals de Huawei P8 en de Huawei MediaPad X2 (lees daar hier onze hands-on review van), van het bedrijf: de Kirin930-processor. Dat is een 64 bit octacore-processor, die krachtiger moet worden dan de vorige van het bedrijf. Dat is de Kirin920, die Huawei in juni 2014 heeft geïntroduceerd.

Net zoals andere octacore-processors op de markt, zal de Kirin930 worden voorzien van twee keer vier kernen. Vier kernen die moeten zorgen voor de beste mobiele prestaties en vier kernen die het overnemen wanneer er geen gebruik van die krachtigere kernen wordt gemaakt en dus energie besparen. De Kirin930 maakt dus gebruik van ARM’s big.LITTLE-architectuur. Er is echter wel een verschil: Huawei maakt geen gebruik van de Cortex-A57- en A53-kernen, maar van “verbeterde Cortex-A53-kernen”, aldus de fabrikant.

De Kirin 930 beschikt dus over acht Cortex-A53-kernen, waarvan er vier zijn geklokt op 2,2 GHz en vier zijn geklokt op 1,5 GHz. Dit houdt ook direct in dat we Kirin93-processor niet zo snel is als de beste chips van bijvoorbeeld Samsung en Qualcomm en betekent mogelijk dat de aankomende producten van Huawei een stuk energiezuiniger zullen zijn. Tijdens MWC 2015 kondigde Huawei de Huawei MediaPad X2 aan: een Android-tablet met een scherm van 7 inch, die wordt aangedreven door die nieuwe processor.

  • Delen:
Huawei MediaPad X2 7.0
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.