Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei kondigt MediaPad X2 met Android Lollipop aan

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2015, 16:13 CategorieAndroid

Huawei heeft vandaag tijdens MWC 2015 een nieuwe tablet aangekondigd. De Chinese fabrikant focuste de presentatie met name op drie nieuwe smartwatches maar in de demonstratieruimte kwamen we de MediaPad X2, een 7-inch tablet met full hd-scherm, tegen.

Huawei MediaPad X2

De nieuwe MediaPad X2 is een premium tablet die rijkelijk uitgerust is met interessante features. Zo beschikt het model over een 7-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en is het scherm gelamineerd, wat reflecties moet tegengaan. Volgens Huawei heeft de tablet een kijkhoek van 178 graden.

Huawei-MediaPad-x2

Onder de motorkap van de MediaPad X2 zien we een Kirin 930 octacore-processor met een kloksnelheid van 2GHz terug, gefabriceerd door Huawei zelf. Deze processor biedt ondersteuning voor snel mobiel internet via 4G/LTE en maakt samen met de accu een batterijduur van een dag mogelijk. Het geheel draait op Android 5.0 Lollipop met daar overheen de Emotion UI-skin die door Huawei zelf ontwikkeld is.

Verder is de tablet uitgerust met een 13 megapixel camera aan de achterzijde die volgens de Chinese fabrikant ook onder slechte lichtomstandigheden indrukwekkende foto’s kan maken. De 5 megapixel camera aan de voorzijde heeft een f2.4 diafragma en een 22mm lens. Ook zijn WiFi en Bluetooth 4.0 aanwezig voor draadloze communicatie, en kan middels gps de locatie bepaald worden.

Huawei-MediaPad-x2-2

De Huawei MediaPad X2 is 7,28 millimeter dun en beschikt over een behuizing die nagenoeg compleet uit metaal vervaardigd is. Dankzij de screen-to-body ratio van 80 procent moet de tablet eenvoudig met één hand te gebruiken zijn.

Prijs, beschikbaarheid en modellen

De MediaPad X2 komt in een 2GB plus 16GB SSD-versie en een 3GB plus 32GB SSD-versie op de markt. De 16GB-versie komt in een zilveren uitvoering, terwijl de 32GB-versie in een gouden uitvoering komt. Beide modellen bieden ondersteuning voor mobiel internet via 4G en bieden ruimte voor twee simkaarten. Het opslaggeheugen is uit te breiden met een microSD-kaart van maximaal 128GB. Wat er voor de tablets betaald moet worden en wanneer ze naar Nederland komen is nog niet bekend.

  • Delen:
Huawei MediaPad X2 7.0
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.