Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei werkt met Google aan nieuwe Nexus’

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2015, 9:43 CategorieAndroid

Er zijn geruchten ontstaan over een eventuele samenwerking tussen Google en Huawei: Huawei zou de nieuwe Nexus gaan produceren. Beide bedrijven hebben nog niet gereageerd op de kwestie.

Maakt Huawei de nieuwe Nexus?

Vorige week verscheen al even in het nieuws dat Google samen met een Chinese fabrikant de nieuwe Nexus zou produceren. De namen die werden genoemd waren Lenovo, Huawei en Xiaomi – ja, zelfs het bedrijf waar Google zo zijn zorgen om heeft. Om wat voor apparaat het gaat is niet bekendgemaakt, maar mogelijk wil Google wederom een smartphone of phablet samen met een tablet lanceren. Net zoals het bedrijf deed met Motorola, die verantwoordelijk is voor de Nexus 6, en HTC, die de Nexus 9 produceerde.

Die geruchten werden opgevolgd met andere geruchten: LG zou wederom de smartphone of phablet produceren (LG maakte ook de Nexus 4 en Nexus 5) en Huawei mocht gaan werken aan de tablet. Samen met dat nieuws kwam ook naar buiten dat Google geen gebruik zou maken van hardware van Qualcomm, de maker van de Snapdragon-processors voor mobiele apparaten. Zowel LG als Huawei hebben zelf mobiele processoren gebouwd, die het in theorie gemakkelijk tegen Qualcomm zouden kunnen opnemen qua kracht en prestaties.

Nu is echt het gerucht dat Huawei met Google samenwerkt aangescherpt door de directeur van het Chinese marktonderzoeksbureau iSuppli, Kevin Yang. Yang claimt te weten dat Google en Huawei samen werken aan de volgende Nexus. Maar om welke apparaat het gaat, is niet bekend. Huawei heeft een aantal phablets in zijn portfolio, dus ergens kun je een aanname maken dat het om de volgende Nexus-phablet gaat, maar dat is alleen gebaseerd op het portfolio van Huawei. Het is nog even afwachten totdat Google iets bekendmaakt.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.