Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram lanceert Layout collage app

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2015, 9:52 CategorieApple

Instagram heeft gisteren weer een nieuwe app gelanceerd, Layout. De app maakt het mogelijk om een collage te maken, en die kun je als je klaar bent natuurlijk weer delen op Instagram en Facebook, het moederbedrijf van Instagram. Het is niet de eerste keer dat Instagram een extra app ontwikkelt: ook Hyperlapse komt van de makers van Instagram.

Layout

Wie Layout downloadt en voor de eerste keer opent wordt begroet door een duidelijke tutorial. Vervolgens kun je aan de slag. Als eerste is het de bedoeling dat je foto’s kiest. Je kunt een tot negen foto’s selecteren voor je collage. Layout herkent automatisch gezichten in foto’s en plaatst die in de gezichten-map, zodat je een selfie gemakkelijk terug kunt vinden.Daarnaast is het ook mogelijk om via de app zelf foto’s te maken. Dit is vergelijkbaar met een fotohokje op een station: je kunt meerdere foto’s achter elkaar maken en gebruiken.

Als je je foto’s uitgekozen hebt kun je een lay-out kiezen. Instagram biedt zelf vele opties om de lay-out aan te passen naar je wensen, maar nadat je er een gekozen hebt kun je altijd nog een andere kiezen. Vervolgens begint de fun. Er zijn twee standaard hulpmiddelen: spiegelen en kantelen. Met spiegelen kun je, je raadt het al, een foto spiegelen. Kantelen is ook spiegelen maar dan op een horizontale as.

Mocht je een foto niet leuk vinden, dan kun je deze ook vervangen. Als je klaar bent is het een kwestie van opslaan en delen: via Facebook of Instagra of via het deel-menu van iOS, waardoor je de foto in vrijwel elke andere app kunt openen.

Alleen voor de iPhone

Layout is op dit moment alleen nog maar beschikbaar voor de iPhone. Het bedrijf geeft zelf aan dat de Android versie binnen een paar maanden beschikbaar is. Wanneer en of er een iPad-versie komt is nog niet bekend, maar de kans is wel groot. Zo werd er ook een iPad versie gemaakt van Hyperlapse, en een collage maken op een groter scherm werkt natuurlijk beter.

Layout is gratis beschikbaar.

  • Layout
  • Delen:

Reacties

  1. Chiquita.vels
    04 oktober, 2016 om 1:56

    Ik begrijp gewoon niet hoe die layout werkt. Je krijgt dat logo.je klikt op de foto’s die je wilt gebruiken. Maar niets geeft aan wat dan te doen. Dus wat moet ik dan doen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.