Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel introduceert x3-, x5- en x7-processors voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 16:38 CategorieNieuws

Intel introduceert deze week tijdens MWC 2015 een nieuwe generatie Atom-processors voor tablets en smartphones. De chipfabrikant hanteert vanaf nu een nieuwe naamgeving voor de chips en komt met drie series chips voor mobiele apparaten; de x3-, x5- en x7-processors.

Om meer duidelijkheid te bieden hanteert Intel vanaf nu eenzelfde strategie als bij de laptop- en desktopprocessors; de Core i3, i5 en i7 modellen. Voor mobiele apparaten wordt nu de letter X gebruikt. De x3-processor is de meest energiezuinige maar minst krachtige, terwijl de x7 de meest krachtige en minst energiezuinige is. De x5-processor komt hier tussenin te zitten.

Intel-x-atom-chips

Er worden drie chips worden uitgebracht in de X3-reeks:

  • Intel Atom x3-C3130: dualcore, 1,0 GHz, 64-bit, Mali 400 GPU en 3G-connectiviteit
  • Intel Atom x3-C3230RK: quadcore, tot 1,2 GHz, 64-bit, Mali 450 GPU en 3G-connectiviteit
  • Intel Atom x3-C3440: quadcore, tot 1,4 GHz, 64-bit, Mali T720 GPU, NFC en LTE (Cat6)-connectiviteit

Over de x5- en x7-processor is nog niet veel bekend, behalve dat ze gebaseerd zijn op de 14nm architectuur, ondersteuning bieden voor 4G-verbindingen en dat beiden 64-bit chips zijn. De x3-processor gaan we vooral zien in budget tablets en smartphones, de x5- en x7-chips gaan we terugzien in tablets en smartphones vanaf 119 euro.

De nieuwe naamgeving moet het marktaandeel van Intel, met name in de mobiele markt, verder doen groeien. Sinds twee jaar probeert de chipfabrikant goedkope chips te pushen en steeds meer fabrikanten van smartphones en tablets kiezen voor één van de Atom-chips van het bedrijf. Zo zagen we onder meer tablets van Lenovo, Asus en Acer met een Intel chip uitgerust worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.