Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Interesse Nederlanders in tablets blijkt toch nog te groeien

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2015, 19:40 CategorieOnderzoek

Het mag duidelijk zijn dat de tientallen onderzoeken die we jaarlijks voorbij zien komen niet altijd een goed beeld schetsen van de tabletmarkt. Als we de onderzoeken van de laatste maanden mogen geloven hebben consumenten nauwelijks meer interesse in tablets maar een nieuw onderzoek spreekt dit nu tegen.

Meer Nederlanders hebben en willen een tablet

Telecompaper heeft vandaag cijfers gepubliceerd over de tabletmarkt in Nederland. De marktonderzoeker laat weten dat uit de cijfers blijkt dat in het laatste kwartaal van vorig jaar 61 procent van de Nederlandse huishoudens over een tablet beschikte. Dit tegenover 51 procent in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Maar, wellicht opvallender is dat 17 procent van de huishoudens die nog geen tablet in bezit heeft aangeeft er binnen nu en zes maanden een te willen kopen. 18 procent van de huishoudens die al wel over een tablet beschikt zegt daarbij nog een extra tablet te willen aanschaffen in het komende halfjaar. Een jaar eerder lagen beide percentages op 16 procent. Het blijkt dus wel dat de rek er nog niet uit is, in ieder geval wat de Nederlandse markt betreft.

iPad blijft populairst

Telecompaper heeft ook nog onderzoek gedaan naar de populairste merken en de gebruiker zelf. Zo is het niet heel opvallend dat de iPad nog steeds de meest populaire tablet is maar Samsung wint ook nu weer terrein. De gemiddelde leeftijd van de tabletbezitter is het afgelopen jaar ook gegroeid. Ongeveer de helft van de Nederlanders met een tablet is 50 jaar of ouder. De gemiddelde leeftijd lag in het vierde kwartaal van 2014 op 45 jaar, tegenover 42 jaar een jaar eerder.

Gebruik tablets

Wat betreft het gebruik is het duidelijk dat de tablet een apparaat voor thuis is. Maar, een kwart van de gebruikers zegt de tablet ook buitenshuis in te zetten. Dit zijn dan met name de jongeren die hun tablet mee naar school of vrienden nemen. De tablet wordt het vaakst ingezet voor surfen op het internet maar het streamen van tv-zenders en on-demand-content wint aan populariteit.

Nieuwe tablets in Nederland

Hoewel de Nederlandse tabletmarkt dus nog niet lijkt in te krimpen kiezen fabrikanten er sinds eind vorig jaar wel voor hun aanbod te verkleinen of de focus te verleggen. Zo zagen we tijdens CES 2015 en MWC 2015 dit jaar maar een klein aantal nieuwe tablets verschijnen.De verwachting is echter dat diverse fabrikanten later dit jaar tijdens eigen evenementen een nieuwe line-up presenteren. Een compleet overzicht van alle tablets die je momenteel in Nederland kunt kopen vind je in onze tablet database.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.