iOS 8.2 nu beschikbaar, vooral toevoegingen voor Apple Watch

09 maart 2015 2 Minuten 13 Reacties
iOS 8.1.3 update

iOS 8.2 is vanaf vanavond beschikbaar. De update zorgt onder andere voor de ondersteuning voor Apple Watch, en bevat veel verbeteringen.

Apple had voor vanavond (of vanochtend lokale tijd) een presentatie gepland, waarover Sam al schreef. De aankondiging van Apple Watch stond al vast, maar er gingen ook geruchten rond over een nieuwe Macbook, Apple TV en wie weet zelfs iPad Mini. De Apple Watch werd inderdaad aangekondigd, maar Apple bracht ook iOS 8.2 uit, de nieuwste software voorop je iPhone en iPad die het apparaat klaarmaakt voor Apple Watch.

iOS 8.2 Apple Watch-ondersteuning

De belangrijkste toevoeging is dus ondersteuning voor Apple Watch, en dat vindt Apple zelf ook: de toevoeging staat helemaal bovenaan. Wie geüpdatet heeft en 24 april een Apple Watch koopt kan met de nieuwe Apple Watch-app het horloge koppelen, synchroniseren en instellingen aanpassen. Ook verschijnt na het koppelen van een Apple Watch een activiteit-app, die volgens Apple conditiegegevens en trainingsresultaten bevat afkomstig uit de Apple Watch. Apple Watch-ondersteuning is alleen beschikbaar op de iPhone 5 en nieuwere modellen.

Updates gezondheid

Daarnaast is er ook veel veranderd in de gezondheid-app, die door Apple Watch een stuk meer informatie gaat bevatten. Het is dus niet gek dat Apple deze app ook tegelijkertijd updatet. Verbeteringen omvatten onder andere nieuwe instelbare maateenheden, verbeterde stabiliteit, oplossingen voor meerdere bugs en nieuwe privacy-instellingen waarmee het bijhouden van afstand, stappen en beklommen trappen uit te schakelen is.

Stabiliteit en verholpen problemen

Net als in andere updates zijn ook een aantal problemen verholpen, en is de stabiliteit van services verbeterd. Zo crasht de Mail-app vanaf iOS 8.2 minder vaak, en is Flyover, waarbij je als een helikopter virtueel over een stad kunt vliegen, een stuk stabieler geworden. Daarnaast is ook de muziek-app, VoiceOver en de ondersteuning voor gehoorapparaten in combinatie met de iPhone verbeterd. Als laatste zijn een groot aantal (soms frustrerende) problemen verholpen. Gegevens terugzetten van iCloud is nu bijvoorbeeld mogelijk, ook als iTunes-aankopen dubbel aanwezig zijn.

De iOS 8.2-update is vanaf nu te downloaden via iTunes op de computer of via instellingen op je iPad en iPhone. Alle verbeteringen zijn te vinden tijdens het updaten. De update vereist 385 MB opslagruimte.

Reacties (13)