Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8-adoptie stijgt, maar niet veel

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2015, 16:16 CategorieiPad

Apple heeft bekendgemaakt dat de iOS 8-adoptie met slechts twee procentpunten gestegen is, sinds de laatste meting begin maart. Twintig procent van alle iOS-apparaten draaien overigens nog op iOS 7.

iOS 8-groei gaat niet heel snel

Apple heeft laten weten dat van alle beschikbare iPhone, iPads en iPod, 77 procent op een versie van iOS 8 of hoger draait. De software is sinds afgelopen september beschikbaar voor iedereen met een iOS-product. Uit de cijfers blijkt verder twintig procent nog steeds draait op een versie van iOS 7 en drie procent op een versie die nog ouder is. Begin maart stond de teller van de iOS 8-adoptie nog op 75 procent, wat betekent dat het percentage slechts met twee procentpunten gestegen is. Dat is nou niet echt een rap tempo te noemen.

Helaas is niet uit de cijfers op te maken welke versie van iOS 8 momenteel het meeste in trek is. Naast iOS 8, kunnen gebruikers ook iOS 8.1 of zelfs iOS 8.2 al downloaden. Die laatste stoomt je apparaat vooral klaar voor de Apple Watch, dus het is nog maar de vraag hoe goed deze versie het wereldwijd doet, aangezien die Watch niet overal gelijktijdig uitkomt. Overigens is het ook mogelijk mee te doen aan de publieke bèta van iOS 8.3, die op zijn beurt ook weer een hoop verbeteringen met zich meebrengt.

Apple heeft qua adoptie van het nieuwe OS minder succes dan met iOS 7, bijvoorbeeld. Daar zijn verschillende redenen voor, waaronder dus het feit dat het besturingssysteem last heeft (gehad) van bugs en andere oneffenheden. Het feit dat je minstens 5GB aan interne ruimte nodig hebt om de update naar iOS 8 mogelijk te maken is een tweede, maar gelukkig heeft het bedrijf uit Cupertino inmiddels bekendgemaakt dat je in het vervolg veel minder ruimte nodig hebt voor nieuwe updates. Overigens moet iOS 8.3 al snel uitkomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.