Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8 is nu op 75% van iOS-apparaten te vinden

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2015, 10:13 CategorieiPad

Apple heeft bekendgemaakt dat momenteel driekwart van de iOS-apparaten draait op de nieuwste versie van het besturingssysteem. Deze cijfers tellen iOS 8.0 en iOS 8.1 bij elkaar op.

iOS 8 bereikt eindelijk de 75 procent

Apple heeft vandaag de nieuwe iOS 8-adoptiecijfers naar buiten gebracht en heeft daarmee laten weten dat momenteel 75 procent van alle iOS-apparaten, nieuw en oud, draait op iOS 8.0 of iOS 8.1. Wellicht slaakt Apple een diepe zucht van blijdschap, omdat het tot op heden een ware strijd moet zijn geweest mensen aan het nieuwe besturingssysteem te krijgen. In de afgelopen zes maanden heeft het OS namelijk ontzettend veel problemen gehad, waardoor mensen minder snel geneigd waren over te stappen naar het nieuwe iOS.

ios_8_adoption_march_2015

Nu iOS 8 dus op 75 procent van de iOS-apparaten vertegenwoordigd is, betekent dat direct dat andere versies van het OS hun percentages hebben moeten inleveren. Zo vinden we iOS 7 nog maar op minder dan een kwart van de toestellen, terwijl de laatste drie procent gaat naar versies van het OS die ouder zijn dan nummer zeven. Deze cijfers komen zoals altijd van de support-pagina voor ontwikkelaars, die wordt bijgehouden door Apple zelf. In september lagen verhouding nog op 46 procent voor iOS 8, 49 procent voor iOS 7 en vijf procent voor de rest.

Apple heeft qua adoptie van het nieuwe OS minder succes dan met iOS 7, bijvoorbeeld. Daar zijn verschillende redenen voor, waaronder dus het feit dat het besturingssysteem last heeft (gehad) van bugs en andere oneffenheden. Het feit dat je minstens 5GB aan interne ruimte nodig hebt om de update naar iOS 8 mogelijk te maken is een tweede, maar gelukkig heeft het bedrijf uit Cupertino inmiddels bekendgemaakt dat je in het vervolg veel minder ruimte nodig hebt voor nieuwe updates. Ook komen er misschien publieke bèta’s aan.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.