Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-app Swipes uitgebracht op Android, met Material Design

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2015, 10:27 CategorieAndroid

De voorheen exclusieve applicatie Swipes is uitgebracht op Android. Swipes is een takenlijst-app voor mensen met veel dingen aan hun hoofd. Het beste is nieuws is echter dat de app is voorzien van Material Design-elementen.

Swipes met Material Design nu uit op Android

Dit komt niet vaak voor: een gevestigde iOS-applicatie die naar Android toekomt en alle richtlijnen van het platform, in dit geval het Material Design, volgt. Dat soort ontwikkelingen kunnen we alleen maar toejuichen. Het gaat hier dus niet om een halfbakken port van de app, waarmee de ontwikkelaar gemakkelijk en snel kan claimen dat het crossplatform ondersteunt, nee. Het gaat hier om een volwaardige versie, waarvan de ontwikkelaar zelf heeft aangegeven dat die in feite mooier is dan de iOS-variant.

Het gaat hier om de productiviteitsapplicatie Swipes. Swipes heeft een minimale interface en is echt bedoeld voor de mensen die veel aan hun hoofd en tegelijkertijd een Inbox Zero-mentaliteit hebben. De ontwikkelaar achter deze app vergelijkt Swipes met Inbox by Gmail: je swipet als het ware je taken weg. Hoewel deze app nu uit de bèta-fase is, betekent dat niet dat de app niet meer wordt voorzien van updates: later volgen onder andere nog integraties met Gmail en Google Agenda, maar wanneer is helaas nog niet bekendgemaakt.

Swipes is momenteel al voorzien van een Evernote-integratie. In de Evernote-app kun je aangeven dat je deze specifieke taak of lijst in Swipes wil hebben, waarna die daar naartoe wordt gekopieerd. Daar verschijnt de lijst dan op het moment waarop je het hebt aangegeven. Net als met Inbox by Gmail kan de productiviteit verhoogd worden, door bepaalde taken tijdelijk te verwijderen en op een later moment terug te laten komen. Je takenlijst is op een zeker moment leeg en je wordt daardoor niet telkens geconfronteerd met die toekomstige klusjes.

  • Swipes
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.