Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Mini 4 krijgt A8-processor en snellere wifi’

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2015, 9:24 CategorieiPad

Er doen geruchten de ronde dat Apple binnenkort een nieuwe versie van de iPad Mini lanceert, met een A8-processor en snellere wifi. Aangezien de iPad Mini 3 niet veel verbeterde ten opzichte van zijn voorganger, moet de Mini 4 dat wel gaan doen.

Gerucht: iPad Mini 4 krijgt een krachtigere processor

Als je bedenkt dat de iPad Mini 3 slechts een kleine verbetering was ten opzichte van de iPad Mini retina, met dezelfde processorsnelheid en -kracht en met enkele toevoegingen als de Touch ID-sensor en de gouden kleuroptie, is het niet gek om te denken dat Apple met de iPad Mini 4 de dingen iets anders aanpakt. En dat gaat ook mogelijk gebeuren, aangezien er geruchten zijn opgedoken waaruit op te maken is dat Apple de onaangekondigde iPad Mini 4 gaat voorzien van de A8-processor en een snellere wifi-verbinding.

We moeten nog maar afwachten of deze geruchten kloppen. De iPad Mini 3 heeft onder de motorkap de A7-processor, die je tevens terugvindt in de eerste iPad Air. Daarnaast moet de processor in samenwerking met de batterij zorgen voor een accuduur van ongeveer 10 uur. Ook is de tablet voorzien van de M7-processor die ingezet wordt voor onder meer de gyroscoop en het digitaal kompas. Overigens heb je, naast de bovengenoemde aanpassingen, direct de nieuwe iOS-software op je iPad Mini 3 staan.

De iPad Mini 3 beschikt over een 5 megapixel iSight camera aan de achterzijde. De 1.2 megapixel FaceTime HD camera aan de voorzijde kan 720 opnamen maken en beschikt ook over een panorama-modus. Verder is de tablet voorzien van Wi‑Fi (802.11a/​b/​g/​n) dual channel (2.4GHz and 5GHz) en MIMO, optioneel ondersteuning voor mobiel internet via 4G/3G, 16GB tot aan 128GB aan opslaggeheugen, Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een digitaal kompas en aGPS voor de 3G/4G modellen.

  • Delen:
Apple iPad Mini 3
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.