Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Je betaalt straks meer voor je Windows Store-apps

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2015, 11:16 CategorieWindows

Vanaf 13 april kan het zijn dat je meer betaalt voor dezelfde apps in de Windows Store, dankzij de iets sterkere positie van de dollar. Dat heeft Microsoft laten weten in een mail naar app-ontwikkelaars toe.

Meer betalen voor apps in de Windows Store

De applicaties in de Windows Store gaan in landen behalve de Verenigde Staten meer kosten dankzij de sterkere positie van de dollar op de financiële markt. Dat liet Microsoft weten in een mail naar ontwikkelaars toe, waarin het onder meer aangaf dat sommige landen tot wel twintig procent meer moeten gaan betalen voor dezelfde applicatie. Nederland, net als alle andere eurolanden, valt niet in die categorie, maar dat betekent niet dat we niet minder hoeven te betalen. Ook hier gaan de prijzen omhoog, maar niet ontzettend veel.

Deze verandering gaat vanaf 13 april 2015 in en zal alle landen bereiken die de Windows Store kunnen bezoeken. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Zweden, Denemarken en Roemenië worden het hardste getroffen door deze prijsaanpassingen, aangezien zij wel in de categorie twintig procent of hoger vallen. De aanpassingen heeft niet alleen invloed op de prijs van de apps, maar ook op die van de in-app-aankopen. De prijsaanpassingen zullen automatisch gaan maar ontwikkelaars staan vrij de prijzen laag te houden.

Dit betekent natuurlijk niet dat, wanneer alle prijsaanpassingen automatisch uitgevoerd worden, ontwikkelaars meer geld krijgen vanuit het buitenland, wanneer je de prijzen weer omrekent naar dollars, dan nu het geval is. Microsoft moet dergelijke wijzigingen doorvoeren om ervoor te zorgen dat die ontwikkelaars geen geld mislopen als het om buitenlandse aankopen gaat, aangezien het bedrijf uit Redmond niet van plan is zelf het verschil bij te leggen. Hoe hoog de prijzen stijgen in Nederland, is helaas niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.