Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo onthult budget-phablet A7000

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 16:53 CategorieAndroid

Lenovo heeft tijdens MWC 2015 een phablet aangekondigd, ditmaal eentje voor de budgetmarkt: de Lenovo A7000, met Android 5.0 Lollipop. De phablet heeft redelijke specs en is straks niet heel duur.

Lenovo A7000: budget-phablet met redelijke specs

Lenovo wil met de A7000-phablet een prima ervaring bieden op het gebied van entertainment, en met name muziek, terwijl de prijs voor het toestel laag blijft. De A7000 heeft een 5,5 inch ips-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap vinden we een MediaTek MT6752m True8Coreprocessor, geklokt op 1,5GHz, die samenwerkt met de ARM Mali760 MP2-gpu. Deze combinatie van techniek moet er in elk geval voor zorgen dat je moeiteloos de meeste media op het mooie 5,5 inch-scherm moet kunnen afspelen.

lenovo-a7000-groot

Het meest unieke aan deze phablet is ongetwijfeld de Dolby Atmos-geluidondersteuning, waarmee de muziek beter tot zijn recht moet komen. Volgens Lenovo geeft het de muziek meer diepte en karakter mee en kan het systeem onderscheidt maken tussen gesproken tekst en muziek, waardoor de muziek levendiger wordt dan ooit. Omdat er nu nog geen apparaten met deze techniek voor handen liggen, moeten we nog even afwachten wat het precies gaat doen. Maar de belofte klinkt in elk geval al als muziek in de oren.

Verder vinden we er 2GB aan werkgeheugen, 8GB aan intern geheugen en een kaartgleuf voor micro-sd, waarmee je het geheugen kunt uitbreiden tot 32GB. Aan de achterkant vinden we een acht megapixel-camera en aan de voorkant eentje van vijf megapixels. De verwisselbare batterij heeft 2900mAh aan boord. Wanneer het toestel in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet bekend. Maar wanneer dat zover is, heeft het in elk geval al Android 5.0 Lollipop aan boord, met een Lenovo Vibe user interface-sausje daar overheen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.