Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo onthult Ideapad Miix 300-tablet, met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 10:03 CategorieWindows

Met de Lenovo Ideapad Miix 300 wil de fabrikant een fijn balans vinden tussen kenmerken als productiviteit, draagbaarheid en prijs. De verwachte verkoopprijs ligt in Noord-Amerika op 150 dollar.

Lenovo Ideapad Miix 300

Lenovo wil met de Ideapad Miix 300 een fijn balans aanbieden tussen prijs, productiviteit en draagbaarheid. De markt van Windows-tablets mag dan wel behoorlijk divers zijn inmiddels, maar tussen de Microsoft Surface Pro 3 en de goedkopere Windows-tablets van rond de honderd euro, zit er niet zo veel aantrekkelijks. De Ideapad Miix 300 kan hier verandering in brengen. Deze tablets heeft een hd ips-display met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Ook heeft-ie 64GB aan intern geheugen (al zal dit in een lager geprijsd model anders zijn) en 2GB aan werkgeheugen.

Wanneer je de Lenovo Ideapad Miix 300 aanschaft, dan krijg je daar een gratis jaarabonnement van Microsoft Office 365 bij. Dat heeft het te danken aan twee beslissingen: de beslissing van Lenovo om de tablet een acht inch-scherm te geven en de beslissing van Microsoft om alle tablets met Windows 8.1 met Bing te voorzien van die software wanneer het scherm negen inch of kleiner is. Dat heeft voornamelijk een impact op de prijs, aangezien je dus het eerste jaar nog geen stuiver hoeft uit te geven aan een Office-abonnement.

Andere aangename eigenschappen van deze tablet zijn de batterij, die volgens Lenovo zeven uur meegaat, en het gewicht, van nog geen 400 gram. Verder vinden we onder de motorkap een Intel Bay Trail Atom quadcore-processor en onder andere bluetooth- en wifi-verbindingen, dus je kunt er een bluetooth-toetsenbord op aansluiten. De tablet moet in juli in Noord-Amerika verschijnen voor een verwachte verkoopprijs van 150 dollar. Wanneer de tablet in Nederland verschijnt en hoe hij hier geprijsd wordt, is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Lenovo Ideapad Miix 300
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.