Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG begint uitrol Lollipop voor G Pad-tablets

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2015, 9:27 CategorieAndroid

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft bekendgemaakt dat de uitrol voor Android 5.0 Lollipop is begonnen voor de LG G Pad-tablets. Eerst verschijnt de update in het eigen land, daarna in de rest van de wereld.

Android 5.0 voor de LG G Pad-tablets

LG heeft vandaag bekendgemaakt dat het is begonnen met het uitrollen van Android 5.0 Lollipop voor de vier tablets binnen de G Pad-serie: de LG G Pad 10.1, LG G Pad 8.3, G Pad 8.0 en de G Pad 7.0. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft laten weten eerste de update te lanceren in het eigen land, maar we verwachten dat Lollipop ook snel onze richting op komt. Mocht je overigens in het bezit zijn van de LG G Pad 8.3 GPe (Google Play edition), dan heb je de update eind november al mogen ontvangen. Die tablet is inmiddels niet meer te koop.

Hoewel de LG G Pad 8.3 al sinds eind 2013 verkrijgbaar is, zijn de andere drie vorig jaar gelanceerd. De drie meest recente tablets in de G Pad-serie worden aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 400-processor, geklokt op 1,2 GHz, hebben 1GB aan werkgeheugen en een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels. Het grote verschil tussen de tablets is toch echt de variërende schermgrootte, die zich gemakkelijk laat raden: 7 inch, 8 inch en 10 inch. Het zijn dus alles behalve high-end-tablets, maar desondanks toch prima geschikt voor dagelijks gebruik.

Android 5.0 Lollipop staat in het teken van de, volgens Google, perfecte interface op al je schermen. Deze versie van Android is dus geoptimaliseerd voor zowel kleine schermen als grote schermen, en verschijnt dus op zowel smartphones en tablets als mediaspelers en tv’s. Daarbij biedt deze versie een compleet nieuw design dat door Google als Material Design is omgedoopt, en is er ondersteuning voor 64-bit-processors wat het sneller verwerken van intensieve taken mogelijk moet maken. Android 5.1 is ook al beschikbaar.

  • Delen:
LG G Pad 10.1
Android KitKat (4.4)
LG G Pad 8.0
Android KitKat (4.4)
LG G Pad 7.0
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Joske
    25 maart, 2015 om 10:03

    De G Pad 8.3 heeft een Qualcomm Snapdragon 600 en een IPS scherm 1920×1200 (WUXGA)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.