Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G4 opgedoken in GFXBench

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2015, 16:43 CategorieAndroid

De LG G4 is verschenen in de GFXBench, dus dat houdt mogelijk in dat de phablet binnenkort door de fabrikant wordt aangekondigd. Naar verluidt gebeurt dit één dezer dagen, wellicht voor het einde van april.

LG G4 staat in de GFXBench

We hebben het er al weken over: de LG G4-phablet. Het smartphone/tablet-hybride is op moment van schrijven nog steeds niet aangekondigd, mogelijk omdat LG zich nu nog wil concentreren op de LG G Flex 2, maar die aankondiging komt nu steeds dichterbij. Wat blijkt namelijk? De LG G4, met het modelnummer F500x, is opgedoken in de GFXBench. Daardoor weten we nu dat de phablet bestaat en kunnen we bekijken welke technische specs de LG G4 heeft en welke software er standaard bij het apparaat geleverd wordt.

Als we de GFXBench mogen geloven, dan krijgt de LG G4 Android 5.1 geïnstalleerd. Het scherm wordt 5,5 inch groot en krijgt een schermresolutie van 1440 bij 2560 pixels, wat neerkomt op 534 pixels per inch. Onder de motorkap vinden we onder meer een 64 bit Qualcomm Snapdragon 808-processor. Dat is een hexacore-processor, verdeeld in vier (ARM Cortex-A53) plus twee (ARM Cortex-A57) kernen. Ook kunnen we zien dat de LG G4 verder wordt voorzien van de Adreno 418-gpu, die voor de grafische kwaliteiten gaat zorgen.

Het meest opvallende aan die specs, is het feit dat de LG G4 wordt voorzien van een Snapdragon 808, die lager op de voedselketen staat dan de 810. Ook is de gpu minder sterk dan al beschikbaar is (Adreno 430). Zullen er dan toch problemen bestaan over oververhitting? Verder heeft de LG G4 3GB aan werkgeheugen, 32GB intern geheugen (er wordt geen woord gerept op een sd-kaartgleuf), 16 megapixel-camera aan de achterkant (gereed voor 4k-video) en een 8 megapixel-camera aan de voorkant. Nu is het afwachten wat LG bekendmaakt.

  • Delen:

Reacties

  1. Chantal
    19 juni, 2015 om 21:24

    Heb deze telefoon sinds enkele weken in mijn bezit. Prima toestel. Enkel kreeg ik vandaag een telefoontje, haalde de lg g4 uit mijn tasje om ge beantwoorden en de telefoon was oververhit. Geen wifi aangehad, geen data, geen spel mee gespeeld en niet in de zon gelegen (t was vandaag bovendien niet echt warm) Een uurtje daarvoor een filmpje gemaakt van mn kinderen. Zou het verhaal kloppen van hierboven? Of is het puur toeval dat mij dit overkomt? Heb de telefoon toen helemaal uitgeschakeld en ga morgen contact opnemen met de winkel. Heb nog nooit een oververhitte telefoon gehad.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.