Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft kondigt Surface 3 met Windows 8.1 aan

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2015, 16:40 CategorieWindows

Microsoft heeft vandaag de Surface 3-tablet aangekondigd. Ook deze tablet zou het in zich moeten hebben je laptop te vervangen. De tablet heeft een 10,8 inch-scherm en is Microsofts dunste tablet tot op heden.

De Surface 3 wil ook je laptop vervangen

Microsoft heeft vandaag de Surface 3 aangekondigd. Net als zijn oudere broer de Surface Pro 3, is dit een twee-in-één-apparaat die de draagbaarheid van een tablet met de gebruiksvriendelijkheid van een laptop moet combineren. Het verschil met de Pro 3 is dat de Surface 3 dunner, lichter en lager geprijsd is en biedt alle Windows- en Office-mogelijkheden gecombineerd met een lange batterijlevensduur. De tablet ondersteunt Windows apps en is te verkrijgen in een 4g-versie, zodat je onderweg ook altijd verbonden blijft.

Microsoft-Surface-3

Onder de motorkap van de Surface 3 zit een quadcore Intel Atom x7-processor, die volgens Microsoft snel en responsief werkt. Met een volle batterij is tot tien uur lang video af te spelen. Verschillende opslag- en geheugenconfiguraties bieden consumenten een brede keus uit prestaties en capaciteit. Het 10.8-inch HD multitouch-scherm met een 3:2-beeldverhouding, stereospeakers met Dolby Audio zijn eigenschappen van de Surface 3 die Surface Pro 3-eigenaars niet vreemd in de oren klinken. De tablet is in drie standen te gebruiken.

Microsoft-Surface-3-3

Verder beschikt de Surface 3 over twee camera’s. Allebei de camera’s zouden in 1080p foto’s kunnen opnemen. De camera aan de achterkant heeft 8 megapixels en de camera aan de achterkant heeft 3,5 megapixels tot zijn beschikking. De schermresolutie is 1920 bij 1280 pixels en het gewicht van de tablet komt op 622 gram neer. De Surface 3 is standaard geklokt op 1,6 GHz, maar kan, dankzij de Intel Burst-technologie, 2,4 GHz behalen. Een opvallend detail aan het design: er is geen fan aanwezig, zoals eerder al werd gemeld.

Microsoft-Surface-3-2

Zowel de Surface 3 als de Surface 3 4G is uitgerust met Windows 8.1, maar kunnen, evenals andere Windows-apparaten, rekenen op de gratis upgrade naar Windows 10. Consumenten krijgen daarnaast een jaarabonnement op Microsoft Office 365 Personal, inclusief Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote en OneDrive. Je hebt straks de keuze uit een model met 64GB intern geheugen en 2GB aan werkgeheugen of 128GB aan intern geheugen en 4GB aan werkgeheugen. Ook alle moderne sensoren en verbindingen zijn aanwezig.

Microsoft-Surface-3-1

De Surface 3 en Surface 3 4G-versie zijn te combineren met verschillende nieuwe accessoires: de Surface 3 Type Cover is beschikbaar in verschillende kleuren en biedt een verbeterde trackpad en een toetsenbord voor snel typen. De Surface Pen is apart verkrijgbaar en in vier kleuren beschikbaar: zilver, zwart, blauw en rood. Het Surface 3 Docking Station maakt het mogelijk de tablet te koppelen aan een externe monitor en alle bijbehorende desktop-devices. De USB 3.0-poort, Mini DisplayPort, microSDTM-cardreader en Micro USB-oplaadpoort maken de tablet compatibel met de adapters van de Surface Pro en een brede reeks van bestaande accessoires.

Video

In onderstaande video toont Microsoft de belangrijkste features en functies van de Surface 3.

Prijs en beschikbaarheid

De Microsoft Surface 3 is vanaf 7 mei 2015 beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs vanaf 609 euro. De Surface 3 4G-versie zal op een nader, nog aan te kondigen, tijdstip beschikbaar zijn. Via de website van Microsoft kan de tablet reeds besteld worden.

Lees ook onze Microsoft Surface 3 review.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.