Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Office gratis voor tablets tot en met 10.1-inch

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2015, 12:08 CategorieWindows

Het was nog niet helemaal duidelijk wat de plannen van Microsoft met het gebruik van Office op tablets zijn maar het bedrijf uit Redmond heeft deze week de richtlijnen duidelijk gemaakt. Vanaf nu is het Office-pakket gratis te gebruiken op tablets met een formaat tot en met 10.1-inch.

Microsoft laat via een eigen blog weten waar de grens komt te liggen tussen betaald en gratis gebruik van Office-apps als Word en Excel. Het bedrijf ziet tablets met een formaat van maximaal 10.1-inch als mobiele apparaten die ook onderweg gebruikt worden, ook voor productieve doeleinden. Op deze apparaten kunnen de basisfuncties van Office gratis gebruikt worden. Zo kun je documenten openen, bewerken en aanmaken.

Apparaten die een formaat van groter dan 10.1-inch hebben, bijvoorbeeld laptops en desktops, kunnen ook van de Office-apps gebruikmaken maar hiervoor moet de gebruiker een abonnement op Office 365 afsluiten. Hetzelfde geldt voor diegenen die de ‘premium’ features van de Office-apps op tablets met een formaat van maximaal 10.1-inch willen gebruiken.

Microsoft maakt de nieuwe richtlijnen bekend met het oog op de lancering van Windows 10, welke gepland staat voor komende zomer. Voor Android en iOS werden bovengenoemde voorwaarden al opgesteld maar aangezien Office voor Windows 10 op alle Windows-apparaten kan draaien moesten hiervoor de richtlijnen nog opgezet worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.