Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft werkt aan Surface Pro 4, in twee varianten

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2015, 11:35 CategorieMicrosoft

Microsoft zou momenteel werken aan de opvolger van de Microsoft Surface Pro 3, genaamd de Surface Pro 4. De tablet komt in twee versies uit: eentje met een scherm van 12 inch en eentje met een scherm van maar liefst 14 inch.

Surface Pro 4 op komst, krijgt twee varianten

Hoewel er momenteel veel geruchten bestaan over een vermeende iPad Pro, een grote iPad met een scherm van 12,2 of 12,9 inch en mogelijk gericht op de zakelijke markt, mogen we niet vergeten dat Microsoft momenteel naar verluidt werkt aan een opvolger van de succesvolle Microsoft Surface Pro 3. Die tablet nadert zijn eenjarig bestaan, dus het zou niet gek zijn dat Microsoft werkt aan een nieuw model. Dat nieuwe model, voorlopig genaamd de Surface Pro 4, zou in twee versies uitkomen: een 12- en een 14 inch-variant.

Beide tablets zouden een resolutie van 2160 bij 1440 pixels krijgen. Onder de motorkap vinden we de nieuwste van Intel, de 14nm Core M Broadwell-processor. Dat betekent dat de Surface Pro 4, als tablet/laptop/Ultrabook/pc, niet wordt voorzien van een aparte cooling fan. Mocht het gerucht waar zijn en de Surface Pro 4 krijgt inderdaad een Core M-processor, dan zal de Pro 4 nog dunner worden dan de Surface Pro 3 en tevens goed gaan scoren qua batterijverbruik, aangezien de Core M-processor lekker energiezuinig is.

Verder is er niets naar buiten gebracht over de opvolger van de Surface Pro 3. Maar het zou goed mogelijk zijn dat het apparaat 8GB of zelfs 16GB aan werkgeheugen meekrijgt. Ook zou het kunnen zijn, door het ontbreken van een ventilator, dat het interne geheugen ontzettend groot wordt, aangezien er gewoon ruimte voor is. Gebaseerd op deze geruchten alleen, zou je al kunnen zeggen dat de Surface Pro 4 een prima opvolger kan worden voor de Surface Pro 3. Wanneer Microsoft de Pro 4 aankondigt, is echter nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.