Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft wil nieuws-app Prismatic kopen’

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 11:46 CategorieAndroid

Een nieuwe maand, een nieuwe app: dat moet het credo bij Microsoft zijn. Het bedrijf uit Redmond wil naar verluidt Prismatic kopen. Prismatic is een nieuws-applicatie, verkrijgbaar op Android en iOS.

Gerucht: Microsoft wil Prismatic overnemen

Microsoft zou momenteel in de race zijn voor de overname van de nieuws-app Prismatic. Sterker nog: het bedrijf uit Redmond schijnt vooraan te staan als het om een mogelijk aankoop gaat en laat daarmee bedrijven als Google, Facebook, Apple en Yahoo achter zich. De kosten? Er wordt gesproken over een bedrag van dertig miljoen dollar. Of dit waar is, moet nog blijken. Maar het zou in elk geval niet vreemd zijn wanneer dit nieuws blijkt te kloppen, aangezien Microsoft de laatste tijd meerdere applicaties opkoopt.

Prismatic is dus een nieuws-app, waarin je niet alleen brekend nieuws tegenkomt. Het beveelt andere artikelen aan op basis van hetgeen je binnen de app gelezen hebt en probeert ook de interesses van je vrienden te combineren in dat proces. Bovendien kijkt het naar je gedrag binnen de applicatie en probeer zodoende de beste (nieuws)artikelen van over het web te verzamelen voor je. Dit is allemaal persoonlijke data – in 2015 meer waard dan ooit – dus het is niet gek dat bedrijven staan te springen om dergelijke apps in te lijven bij hun eigen diensten.

De applicatie is nu verkrijgbaar voor Android, iOS en het web. Ondanks het feit dat Prismatic lovende recensies mag genieten, loopt het al wel tegen een groot struikelblok aan: internetgebruikers gebruiken steeds minder vaak een app voor hun nieuwsgaring en zijn meer afhankelijk van sociale media geworden. Reden te meer om de app in te lijven in een social media-dienst en in dat opzicht is het vreemd dat Microsoft de app graag wil hebben. De tijd gaat ons leren wat hier precies speelt en wat de plannen zijn, dus nog even geduld.

  • Prismatic
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.