Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsofts Cortana komt naar Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2015, 13:32 CategorieAndroid

Microsoft heeft bevestigd dat de digitale assistent Cortana inderdaad naar Android en iOS komt, nadat daar eerder onzekerheid over bestond. Mogelijk zien we de tegenhanger van Google Now en Siri dit jaar al op die platformen verschijnen.

Cortana komt naar Android en iOS

Microsoft is voornemens de digitale assistent Cortana naar Android en iOS te brengen als een stand-alone-applicatie. Hoewel Microsoft al eens eerder liet weten dat Cortana naar andere platformen zou komen, was er nog geen bevestiging dat dit om Android en iOS zou gaan. Microsoft is momenteel bezig om Cortana klaar te stomen voor Windows 10, dat onder meer op tablets, smartphones en pc’s draait, en wil het OS dit jaar gaan lanceren. Mogelijk betekent dit ook dat we de Cortana-app dan op Android en iOS mogen verwachten.

In een interview met Reuters liet Microsofts algemeen directeur van de onderzoeksafdeling, Eric Horvitz, weten dat het bedrijf later dit jaar van plan is om Cortana breed uit te geven. “This kind of technology, which can read and understand email, will play a central role in the next roll out of Cortana, which we are working on now for the fall time frame“, zegt Horvitz. Nu werkt het bedrijf uit Redmond aan een geavanceerde versie van Cortana, met de codenaam Einstein, waar helaas nog niet veel over bekend is. Het moet Cortana in elk geval bewuster maken.

Dat Cortana naar de concurrerende platformen komt, hoeft niet meer als een verrassing te komen. Microsoft heeft in de afgelopen maanden laten zien dat het bereid is software voor zowel Android als iOS te maken en ook te blijven ondersteunen, dus dit is gewoon de volgende, natuurlijke stap voor het bedrijf. Cortana is een dienst die veel wegheeft van Google Now en Siri en werd initieel voor Windows Phone ontworpen. Wanneer we de digitale assistent dus echt gaan tegenkomen, is nog niet bekend. Mogelijk dus voor het einde van 2015.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.