Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Monument Valley profiteert van House of Cards

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2015, 11:19 CategorieAndroid

Monument Valley heeft zichtbaar geprofiteerd van de cameo in House of Cards, nadat Frank Underwood de game in de vijfde aflevering van het derde seizoen speelde. House of Cards kwam vorige week vrijdag uit op Netflix.

Frank Underwood speelt Monument Valley in House of Cards

Waarschijnlijk heb je, net als wij, al alle afleveringen van het derde seizoen van House of Cards gekeken op Netflix. Het derde seizoen van de populaire hitserie staat sinds afgelopen vrijdag op de videostreamingdienst. In de vijfde aflevering van de show, speelde Frank Underwood, het hoofdpersonage, de game Monument Valley. En hoe kort de cameo ook was – lichte spoiler: de game heeft overigens invloed op het plot – het heeft de game heel veel goed gedaan. Vijf uur nadat House of Cards online stond, schoten de downloads door het dak.

Google Play, App Store en zelfs de Amazon App Store zagen allemaal een groei in het aantal downloads. Het feit dat er voor de game betaald moet worden maakt de groei iets merkwaardiger; nog niet eerder zag een betaalde game zo’n omvangrijke groei van mensen die de game kochten, zonder dat ze van tevoren wisten wat ze precies kochten. Hoewel de serie de game in actie toont, moet je ook maar afwachten of je het zelf ook leuk vindt, natuurlijk. Overigens kochten consumenten ook meteen de uitbreiding.

Monument Valley is een puzzelgame. In het spel bestuur je Ida, de hoofdpersoon. Ida moet je door alle levels leiden. Een level speel je uit door bij een teleporthokje te komen. Onderweg kun je elementen bewegen, verschuiven of draaien. Dat is echter niet altijd even logisch. Net als bij de tekeningen van Escher zouden bepaalde dingen niet in het echt kunnen. Monument Valley werd met veel goede reviews ontvangen, maar velen vonden het spel nogal kort. De tien stukken (elk stuk bevat meerdere levels) konden binnen twee uur uitgespeeld worden.

  • Monument Valley
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.