Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola komt voorlopig niet met nieuwe tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2015, 14:10 CategorieAndroid

We hebben al een tijdje niks meer van Motorola gehoord op het gebied van tablets en het lijkt erop dat we voorlopig ook niks van het merk hoeven te verwachten. Via Twitter laat Rick Osterloh, topman bij het bedrijf, weten dat er vooralsnog geen plannen voor een opvolger van de geflopte Motorola Xoom.

Motorola heeft zich al sinds het begin van de tabletmarkt laten horen. De Amerikaanse fabrikant lanceerde als één van de eerste grote merken een 10-inch tablet, in de vorm van de Motorola Xoom. Hoewel het met de hardware redelijk gesteld was bleef er qua software nog veel te wensen over. Anderhalf jaar later bracht het bedrijf de Xoom 2-serie op de markt maar deze tablets hebben veel landen niet bereikt en zijn in de landen waar ze wel verkocht waren geen succes geworden.

De mobiele afdeling van Motorola is 4 jaar terug overgenomen door Google maar na 2,5 jaar werd de mobiele tak alweer doorverkocht aan Lenovo. De Chinese fabrikant is nu dus eigenaar van Motorola en het lijkt erop dat Lenovo de focus van Motorola wil houden op smartphones en smartwatches.

Rick Osterloh, topman bij Motorola, laat via Twitter weten dat we voorlopig geen tablets van het bedrijf hoeven te verwachten. Osterloh geeft aan dat Lenovo, het moederbedrijf, reeds een mooi aanbod tablets heeft, waaronder de Lenovo Yoga-serie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.