Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nee, je kunt die Apple Watch-app niet verwijderen

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2015, 10:19 CategorieApplicaties

Met iOS 8.2 heeft Apple een nieuwe app op je iPhone of iPad gezet: die van de Apple Watch. En nee, je kunt die niet verwijderen. Of je nou van plan bent die Apple Watch te kopen, of niet.

Weer een verplichte app erbij, thanks Apple Watch

Sinds gisterenavond is het mogelijk iOS 8.2 te downloaden voor je iPhone of iPad. Die nieuwe versie van het besturingssysteem brengt een hoop voordelen en welkome aanpassingen met zich mee, waaronder updates voor de gezondheidsapplicaties. Ook zijn er een aantal problemen verholpen, en is de stabiliteit van services verbeterd. Zo crasht de Mail-app vanaf iOS 8.2 minder vaak, en is Flyover, waarbij je als een helikopter virtueel over een stad kunt vliegen, een stuk stabieler geworden. Maar het belangrijkste is de Apple Watch.

iOS 8.2 brengt namelijk de ondersteuning voor het nieuwe platform van Apple mee in de vorm van de Apple Watch Companion-app. De app, die momenteel slechts een placeholder is, brengt momenteel enkel video’s over de Apple Watch, maar wordt straks de applicatie waarmee je je iPhone of iPad verbindt met het slimme horloge en de plek waar je in een later stadium je dedicated Apple Watch-apps kunt downloaden. Mocht je nou helemaal niet van plan zijn die Watch te kopen, dan heb je pech: de app is niet te verwijderen.

De Apple Watch Companion-app sluit zich daarmee aan bij verplichte en niet te verwijderen apps als Passbook, Tips, Aandelen, Weer, Agenda, Klok, FaceTime, Contacten, iBooks, Compass, Maps, Gezondheid, Newsstand, Foto’s, Camera, Notities, Berichten, Voice Memos, iTunes en de App Store. Android heeft hier ook een handje van. Vorig jaar kondigde Google nog aan meer verplichte Google-apps op een Android-apparaat te willen installeren, met als doel dat Android-gebruikers compleet overstappen op het ecosysteem van Google.

  • Delen:

Reacties

  1. DesignApp
    08 juli, 2015 om 14:52

    Toch vind ik het heel raar dat je deze app niet kunt verwijderen, hoeveel procent van de iPhone gebruikers heeft er nou daadwerkelijk een apple watch?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.