Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix-app op Android voorzien van update

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 11:05 CategorieAndroid

Netflix heeft dit weekend zijn Android-app voorzien van een update, die minimale designveranderingen doorvoert. Het moet het kijken naar een film of serie op een mobiele apparaat in elk geval prettiger gaan maken.

Netflix op Android met vernieuwde interface

De videostreamingdienst Netflix is ontzettend populair in Nederland. Naar verluidt heeft momenteel een miljoen Nederlanders een abonnement op de streamingdienst, dus kun je er ergens ook wel van uitgaan dat een groot deel een Android- of iOS-app van de dienst heeft. Uit eigen ervaring weet ik dat de user interface nogal grof is op mobiele apparaten. Wanneer je een video op pauze wil zetten of even wil terug- of vooruitspoelen, dan neemt het menu dat in beeld verschijnt ineens heel je scherm in beslag. Dat kan dus beter.

En op Android is dat nu ook het geval. Want met de onlangs verschenen update heeft Netflix namelijk het probleem van die logge interface opgelost. Het heeft eindelijk plaatsgemaakt voor een veel fijner en simpeler systeem, waarin er eigenlijk alleen maar ruimte is voor de meest essentiële onderdelen. Zo is de digitale volumeregelaar verdwenen: een logische stap, aangezien je natuurlijk gewoon de knoppen op je tablet of smartphone kunt gebruiken. Ook is de progressiebalk een stuk dunner en zie je de naam van de aflevering.

Netflix is wereldwijd een populair videostreamingdienst. Je kunt er gigantisch veel films en series op bekijken die in de afgelopen jaren zijn gemaakt én nieuwe series checken die de dienst zelf geproduceerd heeft. Momenteel heeft Netflix 57 miljoen abonnees, afkomstig uit vijftig verschillende landen. En de dienst blijft voorlopig uitbreiden: voor 2017 wil Netflix beschikbaar zijn in meer dan 200 landen en twee weken geleden is de videostreamingservice voor het eerst bereikbaar vanuit Cuba. Heb je de update nog niet? Check dan de productpagina.

  • Netflix
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.