Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Niet-werkende Google VPN gespot in Android 5.1

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2015, 12:30 CategorieAndroid

Binnen Android 5.1 is er een opvallende feature gevonden: Google VPN. Hiermee zou Google je open wifi-verbinding mee willen beveiligen. Momenteel wordt de functie nog helemaal niet gebruikt door de Android-software.

Google VPN gevonden in Android 5.1

Er is een nieuwe applicatie gevonden, diep in Android 5.1: Google VPN. Deze functie kan erop wijzen dat het bedrijf uit Californië momenteel werkt aan een feature die je open wifi-verbindingen, bijvoorbeeld wanneer je met de trein reist of gebruikmaakt van welke open verbinding dan ook, beter kunnen beveiligen, zodat je online data afgeschermd blijft. Alle data die je verstuurt via het open wifi-netwerk, zullen via Google VPN gaan lopen. Wat dit precies allemaal inhoudt, is nog niet bekend – Google heeft hier niets over gezegd.

Wanneer je de Google Connectivity Services-app opzoekt onder Apps (bij Instellingen) en je het voor elkaar krijgt WifiAssistantOptInActivity te openen, dan wordt je begroet met een melding, die het dus heeft over Google VPN. Je ziet dan twee opties staan: Learn More of Got it. Druk je op de laatste, dan wordt je doorgestuurd naar de Google VPN-pagina waarop je de instellingen kunt wijzigen. Helaas is het zo dat Google VPN nog helemaal niet geactiveerd is in Android 5.1, dus heb je hier eigenlijk maar weinig te zoeken momenteel.

De Change Log van Android 5.1 rept echter ook geen woord over Google VPN. Google introduceerde ook Device Protection in Android 5.1. Deze feature zorgt ervoor dat een verloren en gestolen Android-apparaat gesloten blijft totdat de originele eigenaar in zijn Google-account inlogt. Net zoals het werkt bij Apple, werkt deze feature zelfs wanneer de dief de telefoon naar de fabrieksinstellingen terugbrengt. Waarschijnlijk gaat Google steeds meer inzetten op een beveiligde Android-omgeving, zodat niemand straks gevaar loopt data te verliezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.