Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuw batterij-design verdubbelt accuduur tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2015, 14:49 CategorieHardware

Het blijft nog steeds één van de grootste frustratiepunten van smartphones en tablets; de tegenvallende accuduur waardoor je vaak niet eens de dag doorkomt wanneer het even druk is. Maar, als het aan de mensen achter SolidEnergy ligt komt daar binnenkort verandering in.

SolidEnergy is een start-up van de Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het bedrijf heeft een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee de batterijduur van tablets en smartphones verlengd kan worden waardoor we tweemaal zolang met onze mobiele apparaten kunnen doen.

Zonder in de technische details te duiken komt het erop neer dat de nieuwe techniek de traditionele anode, die we in de standaard lithium-ion batterij terugvinden en gemaakt is van grafiet, vervangt door een laagje lithium koper metaalfolie. Hierdoor wordt de grootte van de accu verkleind waardoor de overgebleven ruimte ingevuld kan worden met extra capaciteit.

Maar, dat is niet alles want volgens SolidEnergy zorgt de nieuwe techniek er ook voor dat de batterij langer zijn capaciteit behoudt. Zelfs na veelvuldig (meer dan 100 maal) herladen zou 80 procent van de capaciteit behouden blijven. Dat klinkt natuurlijk interessant maar we moeten nog even geduld hebben. SolidEnergy verwacht dat we volgend jaar pas de eerste smartphones en tablets gaan zien die ermee uitgerust worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.