Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Samsung TouchWiz geïnspireerd door Tizen

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2015, 10:08 CategorieAndroid

Een Koreaanse bron claimt dat de nieuwe TouchWiz-interface van Samsung meer geïnspireerd is door Tizen dan door het Material Design van Google. Tizen is Samsungs eigen besturingssysteem, die je vindt op televisies en smartphones.

Samsung TouchWiz: meer Tizen dan Material Design

Samsung heeft de TouchWiz-interface in zoverre aangepast, dat de software, in feite een Android launcher, veertig procent lichter is in vergelijking met de oude versie (qua verplichte apps en dergelijke). Nu claimt een bron echter dat de aanpassingen gedeeltelijk met Samsungs eigen besturingssysteem Tizen te maken heeft. Tizen is een OS die de Zuid-Koreaanse fabrikant voornamelijk in eigen land, op smartwaches en televisie gebruikt, maar nog niet echt in het westen van de wereld vertegenwoordig is.

De felle kleuren, ronde iconen en het app-icoon voor je contacten, die sprekend lijkt op de Tizen-versie, doen de bron geloven dat Samsung zich dus meer heeft laten inspireren voor zijn eigen OS, dan het Material Design. Bovendien heb je in Tizen de mogelijkheid flink was aspecten aan te passen, zoals de kleuren en de iconen – een feature die Androids Material Design niet aanbiedt, en het nieuwe TouchWiz, met zijn uitgebreide pakketten aan iconen en thema’s, wel. Samsung wil dus waarschijnlijk het publiek kennis laten maken met Tizen.

Android 5.0 Lollipop staat in het teken van de, volgens Google, perfecte interface op al je schermen. Deze versie van Android is dus geoptimaliseerd voor zowel kleine schermen als grote schermen, en verschijnt dus op zowel smartphones en tablets als mediaspelers en tv’s. Daarbij biedt deze versie een compleet nieuw design dat door Google als Material Design is omgedoopt, en is er ondersteuning voor 64-bit-processors wat het sneller verwerken van intensieve taken mogelijk moet maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.