Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo biedt straks een lidmaatschapsdienst aan

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2015, 9:03 CategorieGaming

Er is iets meer nieuws naar buiten gekomen over de toekomstplannen van Nintendo, voor onder meer hun stappen op de mobiele gamesmarkt. Er komt een nieuwe lidmaatschapsdienst aan, die Club Nintendo moet gaan vervangen.

Nintendo gaat Club Nintendo vervangen

Gamers van over heel de wereld krabden even achter hun oren toen bleek dat Nintendo Club Nintendo zou opgeven. Club Nintendo is een lidmaatschapsdienst van de Japanse gamegigant, waar je, door het kopen van games en consoles, Nintendo-sterren kunt verzamelen en die kunt inruilen tegen gave goodies, games en andere items. Die dienst houdt echter op te bestaan en nu weten we waarom: er komt een nieuwe aan. Hoe deze dienst gaat heten, weten we nog niet. Heel veel details zijn er helaas ook nog niet bekendgemaakt.

Wat we weten is dat de nieuwe Nintendo-dienst zal worden gebruikt op tablets, smartphones, pc’s, Nintendo 3DS, Wii U en de Nintendo NX (lees daarover meer op Homecinema Magazine). Hoewel Nintendo de samenwerking is aangegaan met de Japanse mobile games developer DeNa, heeft Nintendo de volledige controle over de dienst. Nintendo heeft verder bekendgemaakt dat de service een pilaar wordt voor de Nintendo NX en dat het de brug moet gaan vormen tussen smart devices, pc en de spelcomputers van Nintendo.

Dan weten we dus nog steeds niet wat we er precies mee kunnen doen. Waar wij meteen aan denken zijn toffe features zoals cloud saves (dan kun je verdergaan met de game, waar je ook bent) en meer crossbuy-mogelijkheden (één keer de game kopen, op alle platformen kunnen spelen). Nintendo kondigde gisteren opeens aan ook games voor tablets en smartphones te gaan maken. Een opmerkelijke zet, die de gamesindustrie even op de kop zette, aangezien Nintendo eerst, volgens experts, te ‘eigenwijs’ was om die platformen te omarmen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.