Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo gaat mobiele games produceren

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2015, 9:19 CategorieGaming

Nintendo gaat in samenwerking met de Japanse spelontwikkelaar DeNa mobiele games uitgeven met in de hoofdrol Nintendo-personages. Dit is voor Nintendo een baanbrekend moment, aangezien het bedrijf mobile devices als concurrentie zag.

Nintendo betreedt mobiele gamesmarkt

If you can’t beat them, join them, zou je denken. Toch gaat die uitspraak niet helemaal op voor de nieuwe stap van de Japanse gamegigant Nintendo. Nintendo is een Japans bedrijf gespecialiseerd in spelcomputers (Wii U en Nintendo 3DS) en games (Mario, Zelda, Donkey Kong) en heeft tot op heden altijd zijn eigen spellen uitgebracht op zijn eigen platformen. Logisch: een Mario-game, zoals Mario Kart, kan een spelcomputer verkopen, dus waarom zou je je eigen games op andere platformen uitbrengen? Nou, omdat daar óók geld te behalen valt.

Jarenlang heeft Nintendo de mobiele markt genegeerd. Eerst was het bedrijf niet onder de indruk en later merkte het toch wel de impact van al die smartphones en tablets. Toch heeft Nintendo niets te klagen als het om hun handheld (een mobiel gamesysteem) de Nintendo 3DS gaat – die presteert namelijk prima. Desondanks kondigt Nintendo vandaag aan dat het bedrijf in samenwerking met spelontwikkelaar DeNa Nintendo-spellen gaat produceren voor pc, smartphones en tablets – de eerste game moet eind 2015 uitkomen, aldus het persbericht.

De hoofdreden waarom Nintendo niet eerder in de mobiele gamesmarkt stapte, is omdat alle bestuursleden evenveel rechten hebben. Stel: één iemand is het ergens, om wat voor reden, niet mee eens, dan wordt een plan zo van de tafel geschoven. Zo doet Nintendo al jaren zaken en zo brengt het al jaren de kwaliteit die we gewend zijn, omdat het bedrijf enkel games en producten uitbrengt waar het achterstaat. Wat er precies veranderd is en wat voor games we gaan tegenkomen, is nog niet bekendgemaakt. We houden het in de gaten.

Tevens werkt Nintendo aan een nieuwe game console.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.