Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo zelf verantwoordelijk voor design mobile games

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2015, 9:34 CategorieGaming

Hoewel inmiddels bekend is dat Nintendo samen met DeNa de games maakt, is Nintendo zelf verantwoordelijk voor het design ervan. DeNa wordt vooral ingezet voor zijn kennis van de mobile games-markt.

Nintendo maakt mobiele games zelf

Nintendo deed afgelopen week het onverwachte: het bedrijf kondigde aan mobiele games te gaan maken. Games met in de hoofdrol personages van Nintendo, maar voor het eerst (sinds de Philips CD-i, waar niemand het meer over wil hebben) niet op een Nintendo-spelcomputer. Veel journalisten en industrie-experts waren bang dat Nintendo simpelweg de licenties van de personages zou uitlenen aan DeNa, maar dat blijkt gelukkig niet waar te zijn. De Japanse directeur van het bedrijf, Satoru Iwata, geeft aan dat Nintendo zelf de games maakt.

Iwata geeft in een interview met Time aan dat het design van de games, inclusief de ontwikkeling, in handen ligt van Nintendo en dat de mobile games-ontwikkelaar DeNa verantwoordelijk is voor de ‘servicekant’ van het product. DeNa zal zich dus niet direct gaan bemoeien met de ontwikkeling van de spellen, maar zich voornamelijk gaan focussen op de games werkende te krijgen op een smartphone of tablet. Hoe die games er echter uit komen te zien, is nog niet duidelijk. Vooral vanwege tegenstrijdige berichten vanuit Japan.

DeNa is namelijk een ontwikkelaar die veel free-to-play-titels heeft uitgebracht en Nintendo heeft helaas nog niet bekendgemaakt welke game welk businessmodel krijgt. Het enige dat Iwata daarover kwijt wilde is dat Nintendo er alles aan zal doen de bestaande eigendommen geen schade toe te brengen. Nintendo heeft in het verleden weinig geëxperimenteerd met het free-to-play-model: Pokémon Shuffle op de Nintendo 3DS is eigenlijk hun eerste titel die gebruikmaakt van dit verdienmodel. Overigens kondige Nintendo ook een nieuwe console aan.

Lees ook ons artikel waarin we vijf Nintendo-series behandelen die het prima zouden doen op een tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.