Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia lanceert HERE Maps wederom op iOS

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2015, 9:42 CategorieApplicaties

Nokia heeft besloten om opnieuw de HERE Maps-navigatie-app uit te brengen op het iOS-platform van Apple. Eerder verscheen de app in 2013. Vervolgens kwam de applicatie uit op Android, waar die vier miljoen keer gedownload is.

Nokia HERE Maps voor iOS

Nadat Nokia eerder HERE Maps op iOS uitbracht, hem uit de App Store haalde en de app succesvol op Android lanceerde, heeft het Finse bedrijf besloten de applicatie wederom uit te geven op het mobiele platform van Apple. Net zoals op het open platform van Google, is ook HERE Maps gratis te downloaden naar je iPad of iPhone. Eén van de grote voordelen van Nokia’s HERE Maps is het feit dat je de 118 kaarten in de applicaties op je apparaat kunt downloaden, zodat het onderweg data scheelt wanneer je een kaart nodig hebt.

Hoewel Nokia eind vorig jaar de navigatieapplicatie als een geduchte concurrent van Google Maps neerzette, doet het bedrijf nu hetzelfde met Apple Maps. Met Nokia HERE Maps is het onder andere mogelijk om bocht voor bocht de weg gewezen te worden als automobilist, krijg je actuele openbaar vervoer-suggesties als voetganger en heb je de mogelijkheid live verkeersdata in te zien wanneer je online gaat met de app. In 2012 werd Nokia HERE Maps exclusief gelanceerd voor Windows Phone, maar dat de app naar Android en iOS kwam, was toen al duidelijk.

De app is nu al verkrijgbaar voor Android. Eerder kon je de app al op je Android-tablet zetten, maar dan via een minder officiële weg. Daarvoor was het alleen mogelijk voor mensen met een Samsung-tablet of – smartphone. De reden dat Nokia niet meteen de HERE Maps-applicatie voor iedereen uitbracht, is omdat het bedrijf eerst wilde testen of alles wel naar behoren zou werken. Wil je de app op je iOS-apparaat zetten, dan heb je minstens iOS 7.0 nodig. Ondersteuning voor de Nederlandse taal is niet beschikbaar.

  • Nokia HERE Maps
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.