Ook Dell bundelt Microsoft Office-apps op Android-apparaten

23 maart 2015 1 Minuut 1 Reacties
Dell-Venue-8-7000

Vlak nadat bekendgemaakt werd dat Samsung Office-apps gaat bundelen, verschijnt het nieuws dat Dell dezelfde deal heeft gemaakt met Microsoft. Het bedrijf uit Redmond pikt langzaamaan de achtertuin van Google in.

Microsoft Office-apps standaard op Android-apparaten van Dell

Nadat Sony en Microsoft hebben aangekondigd enkele tablets te gaan leveren waar Microsoft Office standaard op geïnstalleerd staat, volgt nu het nieuws dat Dell dezelfde deal met Microsoft heeft gemaakt (samen met nog een handvol andere, regionale fabrikanten, zoals TrekStor, JP Sa Couto, Datamatic, DEXP, Hipstreet, Mobile, Tecno, Casper en Pegratro). Op alle Android-apparaten van de genoemde fabrikanten vind je straks Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive en Skype als standaard geïnstalleerd.

Microsoft huidige strategie is duidelijk: het zoekt samenwerkingsverbanden op met (populaire) Android-apparatenfabrikanten en wil de deal sluiten dat zij de Office-applicaties standaard op de apparaten installeren. Het is een strategisch plan, met waarschijnlijk als doel mensen minder afhankelijk te maken van Googles eigen applicaties, zoals Slides en dergelijke. Andersom deed Google ook zoiets bij Microsoft: een aantal populaire Windows-applicaties worden gebundeld met de Google-zoekbalk, zodat de mensen Google gaan gebruiken.

In de afgelopen maanden hebben we Microsoft een omslag zien maken. Van gesloten ecosysteem met apps die alleen op Windows werken, naar een systeem waar zo’n beetje alle applicaties op alle populaire platformen werken. Eerder kondigde Microsoft al een Dropbox-integratie aan, waarmee Microsoft dus een alternatief biedt voor het eigen OneDrive, en maakte het de Office-apps op iOS en Android gratis om te gebruiken. Om welke Android-apparaten het precies gaat van Dell, weten we nog niet. Maar daar zitten ongetwijfeld tablets bij.

Reacties (1)