Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pixel Heroes: Byte & Magic is een roguelike retro rpg

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2015, 10:43 CategorieAndroid

Pixel Heroes: Byte & Magic valt binnen een genre dat binnen korte tijd furore maakte op pc en spelcomputers: de roguelike game. Wanneer je af gaat binnen deze games, dan moet je van voren af aan beginnen.

Pixel Heroes is een typische roguelike game

De roguelike games hebben in een korte tijd furore gemaakt op pc en spelcomputers. De games hebben allerlei elementen gemeen: zo worden de graphics vaak simpel gehouden, moet er permadeath aanwezig zijn (af gaan betekent opnieuw beginnen), krijg je te maken met turn-based gameplay en is er vaak sprake van fantasy-invloeden. De games doen gamers vaak denken aan vroeger: een tijd waarin spellen nog moeilijk waren en aandacht besteedde aan de fijnere dingen. Pixel Heroes: Byte & Magic is daar geen uitzondering op.

In de afgelopen maanden zijn er overigens ook al andere, goede roguelike-spellen uitgebracht voor mobiele apparaten, zoals bijvoorbeeld Dungeon II en Wayward Souls (games die ook op pc speelbaar zijn). De nieuwste die van pc naar mobiele apparaten komen, is dus Pixel Heroes. De game kost je eenmalig 6,99 euro, op zowel Android als iOS, maar daar krijg je een volledig spel voor terug. Zonder reclames, zonder in-app-aankopen. Omdat de games vaak doen denken aan de jaren tachtig, heeft de ontwikkelaar ook een toffe video uitgebracht.

Van Pixel Heroes: Byte & Magic mag je permadeath, steeds wisselende levels en meer dan dertig speelbare personages verwachten. Ook krijg je een typisch, gepixeleerd uiterlijk en biedt elke personage een andere manier van spelen aan. Zo voelt die permadeath toch iets minder stom aan, omdat je de kans krijgt de game op een nieuwe manier te ontdekken. Verder bevat de game leuke, willekeurige events en hebben we al opgemerkt dat de dialogen ook goed geschreven zijn. Zoek je dus een leuk, uitdagend spel? Denk dan aan Pixel Heroes.

  • Pixel Heroes: Byte & Magic
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.