Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Politie start test met notificaties op basis van locatie

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2015, 9:55 CategorieApplicaties

De Nederlandse Politie is begonnen met het testen van een app die op basis van je locatie pushberichten kan versturen. De mogelijkheid hiervoor is al ingebouwd in de landelijke app die beschikbaar is voor zowel Android, iOS als Windhows Phone, maar werkt alleen nog maar in Eindhoven omdat het om een test gaat.

Proef in Eindhoven

Het sturen van notificaties door de Politie is nog slechts een proef, die alleen in Eindhoven getest wordt. Eerder konden gebruikers van de app al aangegeven van welke gemeenten nieuws ontvangen mocht worden in de app. Het ging tot nog toe echter niet om bushberichten, slechts nieuws binnen de app. Dat gaat dus veranderen als de proef succesvol blijkt.

Instellen van notificaties door Politie

Wie de app opent wordt eerst gevraagd de een gemeente te kiezen. Vervolgens moet toestemming gegeven worden voor het laten ophalen van je locatie via GPS door de Politie app. Je kunt zelf een straal instellen die bepaalt of je een bericht zult ontvangen of niet: speelt een notificatie zich af binnen je gekozen straal (bijvoorbeeld 10 of 25 kilometer) dan ontvang je deze, anders niet. Zo wordt het overspoelen van berichten voorkomen, en de relevantie blijft hoog. De Politie geeft zelf enkele voorbeelden van mogelijke notificaties: een bericht als je door een gebied waar veel brand gesticht wordt loopt bijvoorbeeld, of als er inbraken in je straat zijn. Bedoeling is dat gebruikers hierdoor extra alert worden.

Andere features

De bushberichten en het extra alert worden van gebruikers sluit aan bij andere features van de Politie app. Zo kun je melding doen van iets als je er getuige van bent, en bijvoorbeeld een foto of video uploaden. Ook is het mogelijk om via een contactformulier contact op te nemen met je wijkagent.

De Politie app is gratis beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows Phone, hoewel de laatste versie al een tijd niet meer geüpdatet is.

  • Politie
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.