Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm laat zien wat de Snapdragon 820 kan

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 10:28 CategorieHardware

Qualcomm laat tijdens MWC 2015 zien wat de Snapdragon 820 onder andere kan, bijvoorbeeld wanneer je vaak foto’s maakt met je tablet, phablet of smartphone. Deze nieuwe chip zien we pas in de tweede helft van volgend jaar.

Snapdragon 820 verschijnt in de tweede helft van 2015

Hoewel we tijdens deze MWC 2015 veel smartphones en weinig tablets met de huidige technologieën voorbij zien komen, die later dit jaar beschikbaar moeten zijn, laat Qualcomm alvast zien wat het voor de toekomst gepland heeft. Momenteel is de meest krachtige Snapdragon-chip de 810, maar met de 820 wil Qualcomm daar weer overheen gaan. We zien de Snapdragon 810-processor bijvoorbeeld terug in de HTC One M9 of LG G Flex 2 en dat zijn al behoorlijk krachtige toestellen; Qualcomm zegt nu echter dat de 820 daar gemakkelijk overheen gaat.

Deze nieuwe processor moet in de tweede helft van 2015 verschijnen, dus het duurt nog even voordat we hem in actie kunnen zien in nieuwe flagship-smartphones en -tablets. De chip werkt onder andere samen met Qualcomms eigen Kryo 64-bit CPU en software genaamd Zeroth. Zeroth wordt omschreven als techniek dat leert van de gebruiker. Zeroth zou in staat moeten zijn om te zien wat de gebruiker wil fotograferen en kan op basis van die info de camera op het apparaat de juiste instellingen meegeven met betrekking op het object of de persoon.

Qualcomm heeft verder een nieuwe vingerafdrukscanner aangekondigd: de Snapdragon Sense ID. Deze scanner gebruikt ultrasonische golven om je vingerafdruk te scannen. Zelfs wanneer je vinger nat of vies is, zou de scanner kunnen zien wie je bent. De scanner zou zelfs werken wanneer je het onder glas, aluminium, roestvrij staal, saffier of plastic bouwt, en dat houdt in dat fabrikant de scanner in de eigen hardware kunnen inbouwen. Dat betekent dat die fabrikanten geen designkeuzes hoeven te baseren of externe hardware.

  • Delen:

Reacties

  1. Mark
    10 november, 2015 om 21:26

    Tweedehelft 2015?😨

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.